Nissan i DOCOMO posen a prova la tecnologia I2V mitjançant l’ús de 5G

225

Actualitat Diària

Nissan i NTT DOCOMO, S. a. estan posant a prova la tecnologia Invisible-to-Visible de Nissan en un vehicle en moviment mitjançant les funcions de connectivitat de la cinquena generació de comunicació mòbil de DOCOMO.

Aquesta tecnologia, que es va presentar per primera vegada durant la fira CES de Las Vegas que va tenir lloc el gener passat, s’està posant a prova en Grandrive, les instal·lacions de prova que Nissan té en Yokosuma, el Japó.

Invisible-to-Visible o I2V és una futura tecnologia que s’inclourà en la Mobilitat Intel·ligent Nissan i que combina els mons real i virtual. En combinar informació dels sensors situats fora i dins del vehicle amb dades del núvol, aquest sistema ajuda el conductor a «veure l’invisible», com pot ser tot allò que hi ha més endavant en la carretera, darrere d’un edifici o després d’una cantonada.

El sistema I2V també connecta al conductor i els passatgers amb el Metaverso, un món virtual en el qual les persones poden interactuar mitjançant avatars. Familiars, amics o altres persones que es troben en llocs remots poden aparèixer dins del cotxe en forma d’avatars tridimensionals de realitat augmentada, oferint així companyia o assistència.

Per a aquestes proves, totes dues empreses utilitzen la connectivitat mòbil 5G d’alta velocitat, alta capacitat i baixa latència de DOCOMO per a transmetre les dades de l’avatar a l’interior del vehicle de prova sense necessitat de cables i les vistes de la cambra interior del vehicle en temps real. Per part seva, el vehicle de prova està basat en la NV350 Caravan de Nissan.

Totes dues empreses avaluaran com les persones dins del cotxe i aquelles representades mitjançant avatars detecten la presència dels altres a través d’interfícies d’usuari. També s’aprofitaran les proves per a avaluar la versatilitat de les funcions de comunicació interactiva del sistema I2V.

Nissan i DOCOMO tenen intenció de seguir amb les seves proves conjuntes i amb la recerca de la tecnologia I2V i les seves possibles aplicacions, amb l’objectiu d’oferir noves experiències de connexió als seus clients en el futur.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací