Montón destaca en Alacant les inversions de la Conselleria de Sanitat per aquesta província en 2018

918

ActualitatDiària

La consellera Carmen Montón ha assenyalat aquest dilluns la reforma del Servei d’Urgències de l’Hospital General d’Alacant o l’ampliació de l’Hospital de Sant Joan entre les inversions més importants per a la província en 2018.

La titular de Sanitat ha explicat que el pressupost territorialitzat de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per a la província d’Alacant supera enguany els 2.353 milions d’euros, el 36,82% del pressupost de Sanitat per a tota la Comunitat Valenciana, que ascendeix en 2018 a 6.390 milions d’euros.

Aquesta xifra suposa un increment del 4,75% respecte de l’any 2017, concretament 107 milions més que l’any passat, que es van destinar a Alacant 2.246 milions d’euros.

Montón ha afirmat que “una mostra de l’aposta d’aquest govern per la sanitat pública és l’increment de la partida pressupostària destinada a Sanitat, que enguany representa la xifra més alta de la seua història”. A més ha recordat que en 2017 ja es va sobrepassar el llindar dels 6.000 milions -concretament 6.084- i que, en relació a l’últim pressupost de Sanitat de l’anterior govern del PP representa un augment del 16%.

Pla de Dignificació d’Infraestructures 

Carmen Munt ha anunciat també que la província d’Alacant rebrà 20,4 milions d’euros al llarg de l’exercici 2018, dins del Pla de Dignificació d’Infraestructures 2016-2019, que s’està duent a terme de forma simultània en tots els departaments de salut de la Comunitat Valenciana, i l’import total de la qual supera els 359 milions d’euros. Destinat principalment a remodelar i ampliar espais sanitaris i a renovar tecnologia obsoleta, el Pla de Dignificació d’Infraestructures compensa la falta d’inversió dels últims anys en la sanitat pública valenciana.

La consellera ha recordat que en 2016 es van destinar inicialment 15,5 milions d’euros a aquest efecte para tota la província d’Alacant, i es va aconseguir un percentatge d’execució del 90% (quasi 14 milions invertits finalment), mentre que en 2017, l’estimació inicial va ser de 17,7 milions d’euros, que finalment es van ampliar a 19,9 milions. En aquest cas, el percentatge d’execució va fregar el 99% (19,8 milions executats l’any passat en la província).

Entre les reformes previstes per departaments, la consellera ha destacat que enguany es van a reformar les Urgències Generals i les Pediàtriques de l’Hospital General d’Alacant, que també remodelarà la Unitat de Curta Estada i la Sala de Hemodinámica. El departament d’Alacant rebrà enguany un total de 2,87 milions per a dotar als seus centres d’unes instal·lacions dignes i d’equipament sanitari d’última generació.

Per la seua banda, el departament de Sant Joan rebrà prop de 5,2 milions d’euros per a, entre altres millores, dur a terme les obres d’ampliació de l’Hospital de Sant Joan. També en 2018 es licitarà l’obra de reforma del Centre de Salut Santa Faç i està previst que s’adjudiquen les obres d’ampliació del Centre de Salut de Sant Joan, per a donar impuls a aquesta important instal·lació.

El departament de salut d’Alcoi rebrà prop d’1,7 milions d’euros. Enguany l’hospital remodelarà el servei de Pediatria i Neonatología i veurà també concloses les obres del Centre de Salut de Cocentaina.

A Marina Baixa, on es destinen 3,6 milions d’euros, l’Hospital de la Vila licitarà la redacció del projecte d’ampliació i reforma. El centre comptarà amb un nou equip de Ressonància Magnètica i reformarà la Unitat d’Hospitalització. 

Més d’1,97 milions d’euros rebrà per la seua banda el departament de salut d’Elda, que enguany té previst ampliar les Consultes Externes i renovar i condicionar l’àrea de paritorios. A més, en 2018 es licitarà la redacció del projecte del Consultori Auxiliar Elda-Verge del Cap, l’Ajuntament ja ha cedit la parcel·la per a aquesta instal·lació.

El departament de salut d’Elx comptarà amb 2,1 milions d’euros per a dignificar les seues infraestructures, entre les quals destaca la renovació total de la 5ª planta de l’Hospital, corresponent al servei de Medicina Interna, complint així l’objectiu de reformar totes les plantes de l’hospital, una per any.

A Oriola, que disposarà d’1,26 milions d’euros, es duran a terme les obres en l’àrea de quiròfans de l’hospital, que adquirirà nou equipament d’última generació.

A açò cal afegir els 166.350 euros que rebrà l’hospital de crònics i llarga estada La Pedrera de Dénia, per a millores en les seues instal·lacions, o els 63.000 euros que es destinaran a l’Hospital de Sant Vicent del Raspeig per a adequació de sales i habitacions. Finalment, el Centre de Salut Pública d’Alacant disposarà en 2018 de 350.000 euros dins d’aquest pla, que destinarà 1.150.000 euros per a altres inversions necessàries en la província.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací