Montanejos s’adhereix a la Xarxa GastroTurística de la Comunitat Valenciana ‘L’Exquisit Mediterrani’

270

Actualitat Diària

L’ajuntament de Montanejos ha presentat aquest matí la seva sol·licitud a l’adhesió a la Xarxa GastroTurística de la Comunitat Valenciana i la seva marca ‘L’exquisit Mediterrani’.

El director general de Turisme, Josep Gisbert, ha visitat el municipi de Montanejos, on ha mantingut una trobada amb el alcade, Miguel Sandalinas.

Josep Gisbert ha ressaltat que “la nostra marca L’Exquisit Mediterrani aporta valor a la nostra gastronomia posant de rellevància la qualitat extraordinària del nostre territori i manera de vida”. En aquest sentit, ha recordat que “des de Turisme apostem per impulsar el turisme gastronòmic, destacant el valor dels nostres productes autòctons i la singularitat de la nostra cuina”.

A més, el director general ha recalcat que “la gastronomia és el resultat de la governança col·laborativa de tot el territori de la nostra Comunitat Valenciana, per la qual cosa és important que els municipis s’adhereixin i participin en el desenvolupament de la nostra Xarxa GastroTurística”.

La Xarxa GastroTurística de la Comunitat Valenciana té com a missió connectar iniciatives i crear nodes en el territori per a preservar i desenvolupar la gastronomia pròpia amb paràmetres d’autenticitat, innovació i sostenibilitat com a recurs turístic de “primer ordre” vinculat al paisatge, a la cultura i a l’economia; també reforçar els seus atributs mediterranis d’identitat i potenciar la imatge d’excel·lència del producte a través de la marca “L’Exquisit Mediterrani”.

Des d’aquest moment, l’Ajuntament de Montanejos col·laborarà amb Turisme Comunitat Valenciana en el marc de la Xarxa GastroTurísticade la Comunitat Valenciana participant en els seus objectius i estratègies, per a contribuir a la cohesió de les accions gastronòmiques que es duen a terme al llarg del territori de la Comunitat i en tots els àmbits d’actuació, així com reforçar la difusió de la marca d’excel·lència “L’ExquisitMediterrani” potenciant la seva imatge i atributs de valor.

En concret, Turisme i l’Ajuntament de Montanejos es coordinaran en el desenvolupament d’aquesta xarxa en els àmbits d’activitat que li són propis i en concret de la “fira del Formatge Artesà de Montanejos”.

Així, totes dues administracions col·laboraran mitjançant la participació en fòrums per al consens d’estratègies entre els agents del sector de la Comunitat Valenciana, la implementació dels valors i bones pràctiques que emanin del desenvolupament de la Xarxa GastroTurística de la Comunitat Valenciana, l’intercanvi actiu d’informació, resultats, coordinació i difusió de les seves respectives accions d’impuls del producte turístic gastronòmic. A més es va treballar per a aconseguir la protecció del valor de la gastronomia pròpia de la Comunitat Valenciana, com a recurs turístic de primer ordre, i la difusió de l’excel·lència del producte turístic gastronòmic a través de la marca “L’Exquisit Mediterrani”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací