Mollà demana inversions d’acompanyament per a garantir l’eficiència i la garantia hídrica

285

Actualitat Diària

La Consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha defensat el respecte “indiscutible” als acords vigents en matèria hídrica, en referència al transvasament Tajo-Segura- al mateix temps que ha demanat inversions en infraestructures en el conjunt del territori espanyol per a garantir l’eficiència.

Mollà, que ha mantingut a València una reunió de treball amb el conseller d’Aigua, Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Regió de Múrcia, Antonio Luengo, ha destacat la necessària col·laboració entre administracions que tenen interessos compartits i comuns com la Comunitat Valenciana i Murcia.

L’aigua ha centrat la trobada entre la consellera valenciana i el conseller murcià on tots dos han coincidit en el full de ruta i a mantenir una actitud activa i positiva per a garantir les aportacions hídriques essencials per al sector productiu de les dues comunitats autònomes.

“L’aigua és un dret humà, no té amos ni davanteres”, ha afirmat Mollà, que ha proposat un pla d’actuació en tots els vessants donat el caràcter global de l’aigua, així com l’aplicació d’energies renovables en sectors estratègics com precisament la gestió dels recursos hídrics paa garantir que “no es malgasta ni una gota d’aigua”.

La consellera ha repassat alguns altres dels temes de la reunió com la gestió de residus, en el qual ha valorat l’abocador de la Muraga a Oriola com a “exemple de col·laboració i bon fer” entre administracions, o les particularitats agrícoles comunes de tots dos territoris en el marc de la nova Política Agrícola Comuna (PAC).

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací