Mercadona amplia a 28 els seus proveïdors de cerveses amb noves referències artesanals

346

Actualitat Diària

Mercadona, empresa de supermercats físics i de venda online, ha reforçat la seva categoria de cerveses ampliant el seu nombre total de proveïdors de cervesa de 7 a 40, entre nacionals i internacionals, amb la incorporació, entre altres, de nombrosos proveïdors locals de cervesa artesanal. La companyia va decidir ampliar i especialitzar la seva categoria de cerveses en 2017 després de captar que alguns dels seus clients no trobaven solucions a certes necessitats en els lineals de la companyia. Per a això, va iniciar un treball de coinnovación al costat de més de 1.000 clients que li ha permès, després de més d’un any de treball, actualitzar aquesta categoria incrementant la qualitat de les cerveses bàsiques (Suau, Clàssica, Especial i Sabor a Sud), Combinats i Sense Alcohol, i oferint solucions específiques a necessitats concretes per mitjà de l’especialització (Especialitats). Aquest treball de millora ha significat, a més, optimitzar l’oferta en el lineal i aconseguir una millor adaptació a les necessitats locals, ja que els “Caps” (com Mercadona crida internament als clients) de Mercadona valoren la procedència i proximitat del producte.

Aquesta aposta, sumada a la consolidació de les varietats més tradicionals, en les quals també s’ha millorat la qualitat, ha permès donar un impuls a la categoria que s’ha vist reflectit, conseqüentment, en el seu volum de compres. Així, per exemple, durant els últims dotze mesos ha comprat 90 milions de litres de cervesa nacional més, fins a aconseguir els 240 milions en 2018. Aquest volum s’ha traduït, paral·lelament, en un increment de les compres de matèria primera del camp espanyol per part dels seus proveïdors que, en el cas de l’ordi, ha augmentat en 14 milions de quilos més que en 2017.

Mercadona, que actualment treballa amb un total de 40 fabricants de cervesa, ha passat de treballar amb sis cerveseres espanyoles i una francesa, a fer-ho amb 28 cerveseres nacionals (Mahou, Heineken, Damm, Estrella Galícia, La Saragossana, Companyia Cervesera de Canàries, Font Salem, Tyris, La Sagra, Arriaca, La Verge, Birra & Blues, Alegria, Premium Beers, Gara, Mulhacén, Nassarita, Roses, Ànima Turdetana, Gaitanejo, Domus, La Salvi, 15&30, Tibidabo, Barcelona Beer Company, Mica, Kadabra i Toro) i 12 proveïdors internacionals (Saint Omer, Martens, Birra Castello, Krombacher, Bavaria, Asahi, Société donis Boissons du Maroc, Brasserie Licorne, Haacht, Marston’s, Frutapac i Gmodelo).

D’aquests proveïdors espanyols destaca la incorporació en els últims mesos d’un proveïdor andalús, 15&30, així com dos proveïdors catalans, Barcelona Beer Company i Cerveses Tibidabo, i dos proveïdors castellà-lleonesos, Mica i Kadabra.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací