Marzà: “Més d’un terç de les actuacions d’Edificant a Castelló ja s’han executat”

163

Actualitat Diària

El conseller Vicent Marzà ha visitat les obres de rehabilitació integral del CEIP Comtessa de Lucena, que s’estan executant a través del pla Edificant amb una inversió de més d’un milió d’euros per part d’Educació de la Generalitat.

Quan falta menys d’un mes per a l’acabament dels treballs, Marzà ha conegut les millores que incorpora aquest col·legi que escolaritza vora 80 xiquets i xiquetes. El conseller ha estat acompanyat per l’alcalde de Llucena, David Monferrer; el director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia; el director territorial de la Conselleria a Castelló; Alfred Remolar; i l’equip directiu de l’escola.

El conseller ha assenyalat que “Edificant és un accelerador d’obra pública educativa que ens permet avançar en la millora i modernització dels nostres centres educatius gràcies a la col·laboració dels ajuntaments, independentment del seu color polític, que fan possible que la inversió de la Conselleria arribe a més llocs i de manera més ràpida en assumir directament els consistoris la gestió de les obres amb els fons econòmics que nosaltres hi destinem”, i ha afegit que “Edificant té específicament un valor afegit a les comarques de Castelló, perquè ens està permetent millorar moltes escoles rurals i això ajuda a lluitar contra el despoblament”.

Així mateix, el titular d’Educació ha explicat que “obres com les del CEIP Comtessa de Lucena són una mostra del bon ritme del pla Edificant a les comarques de Castelló. De les 69 actuacions delegades en 41 ajuntaments castellonencs, ja s’han finalitzat o estan a punt d’acabar-se 27 intervencions, i per a 2021 hem previst una inversió de vora 51 milions d’euros per a continuar treballs ja iniciats o començar 31 actuacions noves”.

Amb aquesta rehabilitació integral el CEIP Comtessa de Lucena, a la qual la Conselleria hi destina més d’un milió d’euros, s’ha fet una adaptació a les exigències de sostenibilitat del segle XXI pel fet que es millora la seua eficiència energètica. Així, s’han substituït totes les finestres exteriors per unes altres que tenen pont tèrmic i doble vidre, s’ha reforçat l’aïllament tèrmic i s’ha instal·lat una nova caldera de calefacció d’alta eficiència energètica, així com s’ha dut a terme la renovació de tota la instal·lació elèctrica i de sanejament.

Igualment s’han demolit tots els barandats interiors per a crear els nous espais educatius que necessita l’escola, com ara tres aules d’Infantil amb els seus propis lavabos, quatre aules de Primària amb pissarres digitals, aula taller de ciències i plàstica, biblioteca, aula d’Informàtica amb 15 ordinadors, cuina, menjador i una aula per a fer treball de reforç en grup reduït. També es renoven tots els espais exteriors de l’escola, tant el pati com les pistes esportives.

Inici de les obres del nou aulari del CRA Penyagolosa a les Useres

Marzà ha assistit a la signatura de l’acta d’inici d’obres del nou aulari del CRA Penyagolosa a les Useres i ha comentat que “són unes obres molt necessàries que per fi arranquen la pròxima setmana”, i ha fet referència a “l’aposta directa que fa Educació de la Generalitat per les escoles rurals de les comarques de Castelló com aquesta, que tramitem directament des de la Conselleria amb una inversió de vora 2,7 milions d’euros”.

El nou aulari, que tindrà tres altures, es construirà en un termini de 13 mesos i inclourà dues aules d’Infantil i tres de Primària amb un total de 90 places escolars. A més, tindrà un menjador amb cuina per a 50 alumnes en dos torns.

S’alçarà sobre la parcel·la de 2.346,79 m² que ocupa el vell aulari i també tindrà un gimnàs amb vestuaris i dutxes, una aula de suport a la integració, biblioteca, així com una aula de ciències experimentals i plàstica, hort escolar i pista poliesportiva.

El nou aulari s’ha projectat amb plantejaments ecològics i de sostenibilitat, ja que disposarà d’un sistema de recollida d’aigües pluvials que s’emmagatzemaran en un depòsit davall del forjat de l’accés principal per a utilitzar-les per a regar tant l’horta com la zona enjardinada. A més s’instal·laran unitats de tractament d’aire i aerotèrmia per a la renovació d’aire de les aules.

El gimnàs i els vestuaris se situen en el nivell 1, a cota de la pista poliesportiva. La façana del gimnàs, igual que la del cos d’escala i ascensor, es tanca amb un mur cortina envidrat, per a integrar aquests espais amb l’exterior. Al gimnàs, la part inferior del mur cortina estarà composta per una porta plegable de 3 fulles que permetrà obrir tot el front de quasi 6 metres a la pista esportiva.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací