Marzà explica que ‘el Bus de la llengua’ crea ponts entre les localitats i les comarques

La campanya té per objectiu la promoció social del valencià i està fonamentada en els principis de la política lingüística de la Generalitat

1130

ActulitatDiària

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, juntament amb el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, han presentat i han donat el tret d’eixida al Bus de la llengua, que forma part de la campanya ‘Sempre teua. La teua llengua’. 

Aquesta campanya institucional té per objectiu la promoció social del valencià i està fonamentada en els principis que inspiren la política lingüística de la Generalitat, que aposta per la diversitat lingüística i la cohesió social com a valors bàsics per a l’assoliment de l’equitat lingüística. El conseller ha explicat que “el Bus de la llengua permet que les entitats i ajuntaments de cada localitat puguen participar activament en la promoció de la nostra llengua, partint de la realitat sociolingüística de cada un dels territoris”. També ha afegit que “el Bus de la llengua construirà ponts entre les diverses localitats i connectarà els valencians i valencianes de totes les comarques”.

El Bus de la llengua està dirigit a tota la societat, especialment als joves i a les famílies que vulguen gaudir d’activitats d’oci i didàctiques en la nostra llengua. Segons Marzà, “el Bus farà parades a centres educatius, a centres comercials i visitarà les festes més rellevants de les quatre ciutats més grans del nostre territori. Vincularem les activitats que es generen en aquesta campanya mòbil a tres elements fonamentals: l’aula, el carrer i la festa”. 

“És molt important la seua presència en grans superfícies comercials, que són un punt de trobada on les famílies habitualment realitzen activitats d’oci i de compres amb els fills i filles, on el bus és un element més per visitar en els recorreguts de temps lliure”, ha continuat.

Per la seua banda, Rubén Trenzano ha agraït “la disposició dels ajuntaments a participar en aquesta campanya mitjançant el Bus de la llengua i els convidem que puguen fer activitats pròpies i locals, i que puguen utilitzar l’autobús com una plataforma per tal de fer arribar bones pràctiques del valencià a la seua població”.

A més, s’activa un apartat de l’espai web www.sempreteua.com, on es poden trobar activitats que es promouran al bus sobre el foment del valencià, el mapa de localitats que visitarà i el calendari dels recorreguts mensuals que farà.El web de la campanya també disposarà d’altres elements que s’actualitzaran a mesura que avance la campanya com un diari de bitàcola, amb la crònica dels llocs visitats pel Bus de la llengua, o els resultats dels concursos que es realitzaran a partir dels tallers i els reportatges fotogràfics que proporcionen els coordinadors de la campanya en cada lloc visitat.

‘Bus de la llengua’

Durant 2018 el Bus de la llengua visitarà 77 municipis valencians i el 2019 en visitarà 29 més. El disseny del recorregut deixa alguns buits expressament perquè puga visitar alguns municipis en ocasió d’alguna celebració de rellevància.

El Bus de la llengua participarà de les festivitats més rellevants d’Alacant, Castelló, Elx i València. Comença el seu recorregut aquest cap de setmana a les festes de la Magdalena a Castelló. La pròxima setmana estarà a València en el context de celebració de les Falles. Més endavant farà parada a Alacant a les festes de Fogueres i aquest estiu visitarà Elx en el context de celebracions del ‘Misteri d’Elx’. 

L’autobús comptarà amb la presència de dos monitors encarregats de realitzar els tallers dissenyats per a dinamitzar les visites, tant de centres educatius com de públic en general.

La finalitat dels tallers és motivar i divertir els participants, per això cada proposta té en compte tant el component didàctic com el lúdic. Al bus es promou la diversitat lingüística mitjançant jocs i concursos que busquen la complicitat del públic.

L’autobús també comptarà amb marxandatge de la campanya ‘Sempre teua. La teua llengua’, com samarretes, bosses de mà, xapes i llapis, per als visitants i centres educatius que participen en els tallers.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací