Marzà anuncia la creació d’un institut a Benassal el proper curs 2018/19

429

Actualitat Diària

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha visitat l’Ajuntament de Benassal acompanyat per l’alcaldessa de la localitat, Maria Luz Gabas, i del president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner.

El responsable d’Educació de la Generalitat ha fet també un recorregut per l’actual secció a Benassal de l’IES Alfonso XIII i ha anunciat que “en el curs 2019-2020 Benassal tindrà un institut propi que permetrà obrir un grup de Batxillerat”. A més, Vicent Marzà ha explicat que “la planificació a dos cursos vista ens permet també estudiar la possibilitat d’implantar cicles de Formació Professional a l’IES de Benassal”.

Cal recordar que en 2016 la Conselleria d’Educació va implantar el Batxillerat a Vilafranca i que, abans d’això, l’alumnat de la zona que volia cursar aquesta etapa s’havia de desplaçar fins a Morella, Vall d’Alba o Castelló de la Plana.

En aquest sentit, Vicent Marzà ha assenyalat que “amb la primera implantació de Batxillerat a Vilafranca i d’ací dos cursos a Benassal, volem multiplicar l’oferta formativa postobligatòria a les comarques de l’interior de Castelló”, i ha afegit: “Aquestes actuacions són una mostra més del compromís de la Conselleria d’Educació per garantir la cohesió territorial educativa a les comarques de l’interior de Castelló. L’oferta educativa en totes les seues etapes és fonamental per a generar oportunitats de futur i un element clau per a fer front al despoblament”.

Per la seua part el president de la Diputació no ha volgut deixar escapar l’ocasió per a declarar que “Hui anunciem un acord històric per a la comarca de l’Alt Maestrat. Eram tots conscients de que la situació que estavam vivint era insostenible, ja que hui en dia els xiquets que estan tres hores i mitja diàries en un autobús per a aplegar al centre de batxillerat, i com hem pogut contemplar tenim unes instal·lacions en aquest centre que bé poden admetre eixa implantació d’estudis postobligatoris”

En aquest sentit Moliner a agraït al conseller “que haja sigut sensible a la petició que li vam transmetre y el fet de que hui puguem anunciar un punt ‘inflexió no sols en el centre educatiu, ni en l’educació, sino un punt d’inflexió en el futur del poble i de la comarca. Si consolidem a la població jove i els permetem poder formar-se ací en el seu poble el grau d’arrelament  que aconseguirem en el territori serà molt més major i eixe punt de partida de qualsevol política de consolidació demogràfica, de consolidació de població que crec que es un repte en el que estem tots units, com hem fet des de la Diputació amb el programa Repoblem”.

Durant els pròxims mesos es faran els tràmits oportuns per a la conversió de la secció de Benassal en institut d’Educació Secundària i Batxillerat. També es concretarà l’oferta del tipus de Batxillerat que s’impartirà a Benassal, que complementarà l’oferta existent a la resta de la comarca de l’Alt Maestrat.

Curs d’estiu del CEFIRE de Vinaròs a la secció de Benassal

El conseller Marzà ha aprofitat per a conéixer el curs “Estratègies metodològiques que afavoreixen el treball per projectes”, organitzat pel CEFIRE de Vinaròs en la secció de Benassal, que durant aquesta setmana està formant professorat valencià en aquesta matèria.

“És molt gratificant comprovar la implicació del nostre professorat. En aquest curs que s’està duent a terme ara mateix a Benassal s’han ocupat les 35 places que oferíem i això mostra l’interés dels nostres docents per conéixer eines d’innovació educativa, per com es fan treballs per projectes, com es treballen noves metodologies o com s’utilitzen dispositius digitals per a millorar l’aprenentatge del nostre alumnat”, ha explicat Vicent Marzà.

Cal recordar que la Conselleria d’Educació, Investigació Cultura i Esport ha ampliat els CEFIRE de 9 a 18 centres de formació per al professorat valencià, 11 dels quals són territorials i 7 són específics de diversos àmbits de coneixement.

Aquest curs la plantilla de formadors als CEFIRE ascendeix a 224 persones, el doble que en 2015, i des d’aleshores s’ha ampliat el pressupost un 133 %, de manera que s’ha passat dels 9 milions d’euros invertits per l’antic govern als 21 milions d’euros del curs 2017-2018.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací