La LXXII Fira de Maquinària Agrícola i Ramaderia de Nules inclourà un espai gastronòmic per a productes de la província

511

Actualitat Diària

La LXXII Fira de Maquinària Agrícola i Ramaderia de Nules es presenta com a referent de les fires del sector agrícola i citrícola de la província de Castelló. Amb una programació  que inclou, any enrere any, novetats que tenen com a finalitat renovar i modernitzar la fira. Davant açó, el regidor d’agricultura, César Estañol, comenta que “en aquest últims dos anys s’ha registrat un salt qualitatiu amb continguts importants per al sector agrícola que ha fet que es converteixca en un punt de trobada i un referent per al llaurador i el professional del sector”.

La fira tindrà lloc els dies del 13 al 16 de setembre i compta com a principal novetat la creació d’un espai gastronòmic que s’ha anomenat Espai de Sabors, on tindran protagonisme els productes de la terra i compta a més amb una programació de tast de vi en la que participen 9 cellers de l’IGP Castelló, “per a participar d’aquests tasts hi ha que inscriu-se abans perquè les places són limitades. És una activitat nova a la fira i gratuïta en la que a més s’explicarà l’història i el recorregut del vi de la província de Castelló i l’importància del cultiu de les vinyes en les nostres terres”, explica David Remolar, sumiller encarregat d’aquest espai.

Per segon any consecutiu la fira compta amb el  Racó del Llaurador, un espai dissenyat per a que l’agricultor puga informar-se de les diferents tendències, innovacions, normatives, entre altres temes d’interés per al sector agrari. Així, el Racó del Llaurador disposa d’una programació que aquest any estarà centrada en temes com les malalties i plagues emergents en els cítrics; la reconversió a l’agricultura ecològica; demostració de l’ús del tractor i altres maquinàries agrícoles; noves solucions naturals per a l’Agricultura ecològica; la recollida d’envasos i punts de recollida Sigfito; o la figura de qualitat per a la Clemenules; entre altres.

A més d’albergar diferents xerrades tècniques i informatives, el Racó del Llaurador serà el punt de trobada de l’Associació Local de Llauradors on podran debatre i parlar de les problemàtiques que afecten al sector agrícola.

En relació a altres activitats de rellevància Blai Roig, membre de la comissió de la fira, ressalta com a novetat l’exhibició d’esports bascs, “tindrem a dos reconeguts esportistes, Aizcolaris i Harrijasotzailes, que tallaran troncs i alçaran pedres de gran tamany”. A més la fira tindrà les tradicionals activitats com el VI Concurs de ferradors; el tir i arrossegament; la II exhibició de Gossos de Rabera; o l’exhibició de doma i habilitats canines. A més els visitants podran també veure l’exhibició d’oficis artesans amb canya, fusta, forja o espart.

Hi haurà actuacions de la banda musical juvenil; activitats en estands de diferents associacions com Abraçam, lactància i Criança, Kimo projectes Nules, o Cosas & Musas. També activitats esportives en el CEIP Pío XII i una exposició d’art figuratiu  a càrrec de Juanma Gavara juntament amb la tradicional exposició de productes del camp, la fira del comerç i el mercadillo.

“Aquest any s’ha registrat un increment en el número d’empreses del sector agrícola que van a exposar a la fira, que amb la variada oferta de activitats i diferents programacions posen de manifest l’interés cada volta major del públic per participar en aquesta mostra”, matisa el regidor d’Agricultura, César Estañol.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací