L’IVC de Castelló estrena el 5 d’octubre la nova temporada amb teatre contemporani

405

Actualitat Diària

La programació de la nova temporada als espais de l’IVC Castelló s’estrena aquest dissabte dia 5 d’octubre amb l’espectacle de dansa ‘CARMEN.maquia’, de la companyia valenciana Titoyaya Dansa. L’obra, que és una versió contemporània del clàssic de Merimée, tindrà lloc al Teatre Principal a les 20.30 hores.

‘CARMEN.maquia’ és una producció conjunta de l’Institut Valencià de Cultura i la companyia Titoyaya Dansa, amb la col·laboració de la International Dance School. L’espectacle respecta de manera íntegra el llibret operístic creat per Halévy i Henri Meilhac i està dirigit per Gustavo Ramírez Sansano i Verónica García Moscardó, amb coreografia de Gustavo Ramírez Sansano.

Dues de les obres que Picasso va fer al voltant de la figura de la Carmen de Mérimée serveixen d’inspiració per a l’escenografia minimalista de Luis Crespo i per a la sobrietat i elegància del vestuari creat per David Delfín. El blanc i negre d’aquestes obres està present en l’escena d’inici a fi, combinat amb telons que reinventen l’obra més internacional de Picasso, el ‘Guernica’.

Els ballarins i ballarines de l’espectacle són Diana Huertas, Itxasai Mediavilla, Jure Gostincar, Melanie López, Salvador Rocher, Esaúl Llopis, Jozsef Forró, Juliette Jean, Marie Pastorelli, Melodía García, Ángela Waidele, Mauricio Pérez i Marta Pomar. L’assistent de coreografia és Eduardo Zúñiga Jiménez i l’escenografia va a càrrec de Luis Crespo.

Altres propostes de cap de setmana

L’oferta cultural dels espais de l’IVC a Castelló es completa aquest cap de setmana amb el concert de Santi Campos & Herederos diumenge 6 d’octubre a les 20.00 hores a la sala de cambra M. Babiloni de l’Auditori, dins del cicle ‘Territori CS’ dedicat als músics locals.

El castellonenc Santi Campos va ser cantant i compositor del grup Malconsejo i més tard d’Amigos imaginarios, grups amb els quals va publicar un bon nombre de discos, quasi tots en Rock Indiana Records, segell per al qual també ha gravat tres discos en solitari. A més, ha participat en altres projectes i ha publicat un llibre de poemes anomenat ‘El hombre cometa y la mujer curvada’. En 2016 va començar una nova aventura amb Herederos, una formació amb la qual presenta en 2018 ‘La alegría’, dos discos complementaris amb quatre capítols temàtics de cinc cançons cada un.

El cicle de la Filmoteca ‘Recordant Bertolucci’ portarà al Paranimf de l’UJI de Castelló, el dissabte 5 i el diumenge 6, la pel·lícula ‘El último tango en París’ (1972), amb Marlon Brando i Maria Schneider. Per als més menuts, aquest cap de setmana també hi haurà una sessió de Menuda Filmo, que oferirà la projecció de ‘Tiempos modernos’, de Charles Chaplin, el diumenge 6 a les 18.00 hores.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací