L’Ivace llança un programa de suport dirigit a les multinacionals per a la captació de projectes d’inversió

393

Actualitat Diària

L’Ivace ha llançat el programa Suport de l’Administració en la captació de projectes d’inversió i reinversió intra-grup, dirigit a les filials de les empreses estrangeres implantades en la Comunitat Valenciana.

La directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, ha destacat que aquesta iniciativa “donarà suport institucional i assessorarà en el procés de cerca de finançament a les multinacionals a través del ‘Valencian Investment Desk -VID- d’Ivace Internacional'”.

En aquest sentit, ha subratllat que amb aquest programa “donem resposta a les empreses multinacionals que acudeixen a l’administració per a sol·licitar el nostre suport a l’hora de presentar a la seua matriu la millor oferta possible per a realitzar una inversió en la seua planta o bé iniciar una nova línia d’inversió”.

“Per a l’elaboració del programa hem comptat amb la participació de multinacionals de diversos sectors i nacionalitats que han hagut de competir en alguna ocasió amb altres filials del seu mateix grup per a la posada en marxa d’un nou projecte o bé per a la reinversió en la pròpia planta de producció. D’aquesta manera, hem conegut de primera mà els detalls relatius al procés, la presa de decisió de l’empresa matriu i les dificultats o avantatges a les quals es van enfrontar”, ha afegit.

Així mateix, Parra ha recordat que l’atracció d’inversió estrangera “és una acció clau per a la nostra economia, per això des de la Conselleria i des de l’Ivace treballem per a facilitar l’arribada d’inversors forans a la nostra Comunitat per a la posada en marxa de nous projectes que generen ocupació i contribuïsquen a reactivar l’economia i a consolidar el nostre territori com a destinació referent per a la inversió”.

De la mateixa manera, ha destacat la importància de facilitar a les empreses estrangeres ja implantades en la Comunitat que duguen a terme inversions contínues en les seues plantes o atraguen noves línies de negoci per a la nostra regió.

Suport institucional i identificació de suport econòmic

La directora general ha detallat que el suport institucional que contempla el programa se centrarà en el projecte d’inversió enfront de la matriu de l’empresa estrangera. “Per a això el ‘Valencian Investment Desk’ es presentarà com a interlocutor amb tots els departaments de la Generalitat que pogueren tindre alguna incidència sobre el projecte, així com amb l’entitat local corresponent a la ubicació del projecte i la resta d’agents que, en alguna fase del mateix (finançament, ajudes i/ subvencions, proveïdors, etc.) pogueren necessitar”.

De la mateixa manera, ha avançat altres accions que es duran a terme per part del VID, com l’elaboració d’un escrit de suport institucional al projecte d’inversió i la preparació d’una oferta de valor de la Comunitat Valenciana que s’elaborarà ‘ad hoc’ en funció del projecte plantejat per l’empresa, podent aportar dades d’interés per a la nostra regió que pogueren decantar la decisió.

“També prestarem assistència en destinació o bé en la Comunitat davant els representants de la matriu de la filial implantada en la Comunitat”, ha explicat.

Una altra de les actuacions que contempla el programa és que els projectes empresarials tramitats pel Punt d’Acceleració a la Inversió tindran caràcter urgent i prioritari, reduint-se a la meitat de temps els terminis ordinaris dels tràmits administratius.

Cal recordar que el Punt de de Acceleració a la Inversió és un servei que presta l’Ivace i està dirigit a simplificar la burocràcia administrativa d’aquells projectes empresarials que aporten un valor afegit a la Comunitat i complisquen determinats requisits econòmics i de creació d’ocupació. Aquests projectes podran beneficiar-se d’una tramitació urgent i preferent, reduint-se a la meitat els terminis ordinaris dels tràmits administratius respectant, en tot cas, la legislació bàsica que siga aplicable.

Quant a la identificació del suport econòmic que s’ofereix en la Comunitat Valenciana, María Dolores Parra ha assegurat que “se centrarà en la cerca i identificació d’incentius i ajudes econòmiques, exempcions fiscals i instruments de finançament en diferents organismes de la Generalitat”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací