L’Ivace coordina la participació de huit projectes valencians de videojocs en el Nordic Game 2019 a Suècia

274

Actualitat Diària

Ivace Internacional, a través de la seua delegació en Països Nòrdics, ha coordinat la participació de tres empreses valencianes de videojocs en el Nordic Game 2019, el major esdeveniment del sector a Europa, que celebra la seua 16a edició en Malmö, Suècia, del 22 al 24 de maig.

L’Ivace, dins del marc del seu compromís per a la promoció internacional de les indústries culturals i creatives, on s’inclou el videojoc, ha impulsat la participació dels desenvolupadors de la Comunitat Valenciana en un estand conjunt per a presentar i donar a conéixer els seus projectes a empreses estrangeres del sector.

Tal com ha explicat la directora general d’Internacionalització, M.ª Dolores Parra, d’aquesta manera “podran obtindre més facilitats a l’hora d’internacionalitzar el seu producte i traure’l a mercats de tot el món”.

Els projectes valencians presents són molt diversos i van des de jocs socials tradicionals, com el parxís, dominó o chinchón, a jocs educatius d’aprenentatge per a xiquets en edat preescolar.

També hi ha projectes de videojocs d’aventures com “Summer in Mara”, en el qual que Koa, una xiqueta, té la seua pròpia illa tropical i explora l’arxipèlag de l’oceà Mara o “Deiland”, un minúscul planeta que cal cuidar, gestionant els recursos naturals i acompanyant al Príncep Arco en les seues aventures per l’espai.

El sector del videojoc en la Comunitat Valenciana

Actualment, la Comunitat Valenciana compta amb un total de 60 empreses de desenvolupament i producció de videojocs, una xifra que representa el 13% del total nacional (450), situant-se només per darrere de Catalunya i la Comunitat de Madrid.

La indústria valència va facturar 10,1 milions d’euros durant 2017 i segons ha explicat Parra “s’espera duplicar aquesta quantitat en tres anys, aconseguint els 20 milions d’euros”. Cal destacar que el 57% d’ingressos del sector valencià de videojocs prové de l’estranger.

Activitats del Nordic Game 2019

La conferència comptarà amb l’assistència de prop 2.000 professionals de la indústria i reuneix els desenvolupadors més reeixits de Dinamarca, Finlàndia, Islàndia Noruega i Suècia, juntament amb publishers (editors) de videojocs de tota Europa.

Entre les activitats programades destacades en el Nordic Game figura el “Meet to Match”, un esdeveniment de networking amb format de speed dating al qual qualsevol assistent amb passada té entrada per a tindre possibilitat de trobar partners.”

A més, se celebra en 2019 el Games Capital Summit, amb la presència del guru de la indústria, Jason Della Rocca, que permetrà a les empreses desenvolupadores connectar amb potencials inversors i aprendre el camí de l’emprenedoria per a aconseguir tancar finançament.

Igualment, per cinqué any consecutiu, tindrà lloc el Publisher Market on desenvolupadors que hagen sigut seleccionats podran presentar-se a reunions directes amb publishers de videojocs de primer nivell.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací