L’Ivace anticipa a les pimes fins al 75% de la subvenció concedida per a projectes d’I+D+i

304

Una vegada concedida la subvenció, les empreses hauran de presentar una garantia del 25% de l’import concedit

Actualitat Diària

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) anticipa, per primera vegada, a les xicotetes i mitjanes empreses de la Comunitat Valenciana fins al 75% de la subvenció concedida per al desenvolupament de projectes d’investigació, desenvolupament tecnològic i innovació.

Per a les micro i xicotetes empreses el pagament anticipat pot ascendir fins a un 75% de la subvenció concedida i per a les mitjanes empreses fins a un 50%.

Una vegada concedida la subvenció, les empreses hauran de presentar una garantia del 25% de l’import concedit.

Aquesta novetat, en vigor des de la recent aprovació de la Llei de Pressupostos de la Generalitat per a 2019, “permetrà a les pimes disposar de liquiditat per a una millor execució dels seus projectes; projectes complexos, amb alt component innovador i que porten implícit un enorme esforç inversor per part de les empreses ” ha assenyalat la directora general de l´Ivace, Júlia Company.

Obert el termini d’ajudes del Pla I+D+i Empresarial

Aquest dimarts s’obri el termini per a la presentació de sol·licituds a les convocatòries d’I+D pime, I+D en cooperació, Innovació de productes, processos, adaptació a la indústria 4.0 i innovació de TEIC.

Per a la convocatòria d’I+D Pime i I+D en Cooperació, el termini perquè les empreses presenten els seus projectes està obert fins al 21 de febrer i per a les convocatòries d’Innovació fins al 26 del mateix mes.

En total, l´Ivace destinarà enguany 12 milions d’euros per a impulsar aquest tipus de projectes “amb els quals volem aconseguir productes personalitzats, empreses més innovadores i sostenibles i ocupació de qualitat”, segons Company.

Novetats 2019

Les convocatòries d´ I+D+i de 2019 de l´Ivace incorporen “importants i necessàries” novetats per a les xicotetes i mitjanes empreses de la Comunitat.

Entre aquestes novetats destaca que s’elimina el límit en el nombre de projectes presentat per empreses a les convocatòries d’I+D+i; és a dir, una empresa pot presentar tants projectes com vulga a les diferent convocatòries i, dins d’una convocatòria, a les seues diferents actuacions.

S’incrementa, amb caràcter general, la intensitat de les ajudes fins a un 45% per als projectes de recerca i desenvolupament tecnològic individual i fins a un 60% per als executats en cooperació.

En el cas dels projectes d’innovació, aquesta intensitat d’ajuda augmenta fins a un 45% per a les xicotetes empreses i fins a un 35% per a les mitjanes.

Finalment, s’amplien les ajudes d’innovació 4.0 i innovació de processos al sector del transport de mercaderies i logística.

Company ha anunciat que les ajudes a la preparació de projectes a la convocatòria H2020 i les ajudes per a la certificació de projectes d’I+D+i es publicaran el mes vinent de febrer.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací