L’exposició ‘Picasso. El viatge del Guernica’ aterra a la ciutat de Castelló

468

Actualitat Diària

La ciutat de Castelló de la Plana acull l’exposició itinerant ‘Picasso.El viatge del Guernica’, del Museu Reina Sofia. La mostra serà gratuïta i es podrà visitar a partir del 16 de juliol fins al 28 d’agost en la plaça del Seté del Port de Castelló. Aquesta exposició és tan especial perquè també coincideix amb la commemoració del 80é aniversari del quadre. Aquesta, és una iniciativa impulsada per l’Obra Social La Caixa, juntament amb el Museu Reina Sofia i l’Ajuntament de Castelló. Tots junts, han organitzat un recorregut per la història d’aquesta emblemàtica obra d’art del segle XX.

Els visitants de la mostra podran conéixer tots els viatges que va sofrir el quadre durant més de quaranta anys amb la intenció de realitzar denúncies antibèl·liques. Aquesta llarga vida que ha tingut el quadre comença amb la seua creació, en Paris de l’any 1937 i acaba amb el seu últim destí: el Museu Reina Sofia.

Le regidora de Cultura, Verònica Ruiz ha convidat a tots els castellonencs i castellonenques a conéixer de primera mà les “claus del quadre“, així com: “Els moments essencials de la vida de Picasso, que foren determinants per a la seua obra pictòrica”, relata. Finalment, ha assegurat que és una “oportunitat única” per a tots els habitants de la ciutat.

L’exposició està dividida en cinc parts: la Guerra Civil espanyola, el reclam propagandístic internacional, l’estada en els Estats Units, la tornada a Madrid i, finalment, el Guernica com a icona de protestainternacional. Les cinc parts inclouen projeccions audiovisuals, reproduccions fotogràfiques, cartells de l’època i dibuixos que pretenen profunditzar en la història d’una de les obres més representatives de Picasso.

Per recórrer l’exposició, es poden concertar visites guiades al telèfon 902 906 666. A més a més, l’exposició està oberta al públic de dilluns a diumenge d’11:00 a 14:00 hores i de 17:00 a 24:00 hores.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací