L’exposició d’art sacre La Llum de la Memòria encara la seva recta final a Castelló

340

Actualitat Diària

L’extraordinari acolliment que està tenint l’exposició d’art sacre restaurat de la Diputació de Castelló La Llum de la Memòria a la ciutat de Castelló fa que encari la seva recta final el mes vinent de juliol consolidant-se en la seva quarta edició amb un espectacular comportament. I és que han estat ja 24.685 persones les que han visitat la mostra en les seves dues seus, la Sala San Miguel i l’església de Sant Vicent Ferrer. Amb això, es confirmen les previsions del Govern Provincial de voler optimitzar el comportament i l’impacte d’aquesta exposició a Castelló en fer coincidir el seu inici amb el període de Setmana Santa. És la primera vegada en les seves quatre edicions que aquesta ambiciosa proposta cultural es desarrola en la capital castellonenca després de recórrer bona part de l’interior de Castelló, amb les seves edicions a Vilafermosa, Benassal-Castellfort, i Caudiel-Xèrica.

Tal és el bon comportament que en els seus primers dies d’obertura està registrant l’exposició en les seves dues seus, tant a l’església de Sant Vicent com en l’antiga església de San Miguel o sala San Miguel, que el vicepresident primer i diputat provincial de Cultura ha assegurat que “l’afluència de visitants en aquestes primeres jornades fa preveure que la Llum de la Memòria a la ciutat serà la més ambiciosa de les celebrades fins ara. El creixement de visitants que aquesta exposició ha tingut des de la seva creació fa ara quatre anys ha estat espectacular, i fer-la aquest any en la capital de la província continuarà contribuint a aquesta reeixida trajectòria”.

En aquest sentit, el vicepresident Sales ha assenyalat que “d’igual manera que milers de persones es desplaçaven als pobles a conèixer el seu patrimoni en les anteriors edicions de la Llum de la Memòria, estem convençuts que ocorrerà en la capital, punt de trobada i connexió dels 135 municipis de la província. La Llum de la Memòria en la capital es constituirà en emblema de l’orgull de tots els pobles de pertànyer a aquesta tiera única”.

I és que amb aquesta quarta edició d’aquesta ja consolidada proposta cultural, el Govern Provincial recupera i reivindica el patrimoni i art castellonenc amb un complet recorregut a través de 52 atractives peces del ric patrimoni sacre de la província. Aquest recorregut està diferenciat en les seves dues seus, amb 20 peces a l’Església de Sant Vicent Ferrer, i 32 la Sala San Miguel, dos llocs que sens dubte marcaran un abans i un després en aquesta fita turística que ha creat la Diputació a través de la recuperació del patrimoni històric dels pobles i ciutats de la província.

Aquesta nova edició de la Llum de la Memòria torna a comptar amb un ampli grup d’obres de gran qualitat, amb la característica comuna d’haver estat intervingudes i recuperades pel Servei de Conservació i Restauració de Béns Culturals de la Diputació. L’exposició romandrà oberta des d’avui pròxim dilluns i fins el mes vinent de juliol. L’horari d’obertura en sengles seus és de dilluns a dissabte d’11.30 a 13.30 hores al matí i de 17.30 a 20.30 hores a la tarda, respectant sempre els horaris de misses i actes religiosos.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací