L’ESTCE de l’UJI acull una jornada per a aprofundir en les aplicacions de tintes ink-jet per a decoració ceràmica

701

Actualitat Diària

Amb el títol: «Tensió i energia superficial en aplicacions inkjet» s’ha celebrat hui 12 de març de 2020 a l’Aula Magna de l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals de l’UJI una jornada tècnica dedicada a aprofundir en les característiques i aplicacions de la tecnologia de decoració ceràmica digital denominada ink-jet o raig de tinta; una tecnologia que, des de la seua creació l’any 2000 a Espanya i concretament a la província de Castelló, ha suposat una gran revolució en la indústria ceràmica a escala mundial.

Aquesta activitat, organitzada per l’Institut de Tecnologia Ceràmica de la Universitat Jaume I en col·laboració amb firmes expertes com Krüss, Instrumentación Analítica, S.A. i Caslab, ha congregat a més de 60 professionals del sector. Durant la sessió, Yolanda Bautista de l’Institut Universitari de Tecnologia Ceràmica, ha impartit la ponència «Rellevància de la tensió i energia superficial en l’aplicació ink-jet». Per part seua, Thomas Willers de la firma Krüss, ha parlat de «Generació de gotes ink-jet i humectació, com mesurar-lo, optimitzar-lo i assegurar una imatge i adhesió correctes».

A més d’aquestes exposicions, la jornada ha desenvolupat una interessant sessió pràctica de mesura de tensió i energia superficial, utilitzant determinat equipament clau com el Mobile Surface Analyzer – MSA, el Bubble Pressure Tensiometer – BPT, el Drop Shape Analyzer – DSA i el Drop Shape Analyzer – DSA Inkjet sota la supervisió Thomas Willers, David Fernández, de la firma Instrumentación Analítica, i Yolanda Bautista.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací