Les vendes de cotxes usats creixen un 3,28% al juliol a la província de Castelló, amb 2.205 transferències

385

Actualitat Diària

Les transferències de vehicles usats van créixer un 4,8% al juliol a la Comunitat Valenciana, aconseguint un total de 19.185, segons dades de la consultora MSI per a la patronal dels concessionaris, Faconauto. En l’acumulat de l’any, es comptabilitzen 126.973 transferències, la qual cosa suposa un avanç de 1,1% respecte al mateix període de l’exercici anterior.

A nivell nacional, les transferències de vehicles usats han pujat un 5,3% al juliol, fins a aconseguir les 180.209 unitats. Els concessionaris van augmentar les seves vendes un 23,5%, fins a situar-se en les 34.015 transferències, la qual cosa suposa el 18,9% del mercat.

En l’acumulat de l’any, les vendes cauen no obstant això un 0,3% respecte al mateix període de l’exercici anterior, fins a aconseguir 1.178.679 unitats. Amb aquesta dada, la previsió per al tancament d’any es manté en 2,1 milions de vendes, la qual cosa representaria un creixement d’un 3,5%.

Juliol continua la línia dels mesos anteriors, en la qual el protagonisme del mercat de segona mà recau especialment en els models del segment de 0 i 5 anys, que han augmentat les seves transferències en un 7,8%, en els vehicles de 0 a 3 anys, i un destacable 27% en els de 3 a 5 anys.

Per part seva, els vehicles d’ocasió que van de 6 a 10 anys van veure créixer també les seves vendes un 3,2%, trencant amb una tendència negativa que arrossegaven des de fa molts mesos. En aquesta línia, els models de més de 10 anys incrementen les seves transferències un 3%, suposant un 59,4% del mercat.

El combustible més demandat pels compradors de vehicles usats va tornar a ser el dièsel, amb 62,7% del total. La gasolina, per part seva, acapara el 35,1% i creix només un 7,8%. Destaca l’augment de les vendes de vehicles elèctrics en un 106% amb 301 unitats venudes al juliol.

“El diagnòstic respecte al mercat de vehicle d’ocasió continua sent el mateix i té poca pinta que vagi a canviar, almenys fins que el vehicle nou no canviï la seva tendència de caigudes, que arrossega des de fa deu mesos Tenim un mercat d’ocasió molt polaritzat en el qual el protagonisme correspon clarament als models de 0 i 5 anys, que són els que impulsen les vendes, mentre que els models de més de 10 anys no cedeixen terreny, en acaparar el 60% de totes les transferències. No podem parlar doncs d’un mercat d’ocasió sanejat, sobretot perquè els cotxes amb més de deu anys haurien d’anar perdent pes, la qual cosa significaria també que l’edat mitjana del parc ha començat a baixar, cosa que no està succeint”, ha dit el director de comunicació de Faconauto, Raúl Morales.

En CC.AA

Per comunitats autònomes, només Ceuta (-13,6%), Melilla (-13,1%), La Rioja (-4,5%), Andalusia (-2,2%), Castella i Lleó i Cantàbria (-1%) veuen caure les seves transferències d’usats al juliol.

Per contra, la major pujada es dóna a Castella-la Manxa (19,2%), Comunitat de Madrid (15,9%), Catalunya (9,9%) i Navarra (7,5%).

Faconauto és la patronal que integra les associacions de concessionaris oficials de les marques de turismes i maquinària agrícola presents en el mercat espanyol. Representa els interessos de 2.219 concessionaris dels quals depenen aproximadament les 3.642 empreses del segon nivell de distribució (agències i serveis oficials), la qual cosa totalitza més de 5.861 pimes d’automoció. Aquestes empreses generen 162.434 ocupacions directes, una facturació de 46.240 milions i representen el 3,2 del PIB.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací