Les ovelles transhumants recorren de nou Losar de Vilafranca, una de les rutes històriques

334

Actualitat Diària

La ruta del Losar va tornar a ser, una vegada més, el lloc de pas del bestiar transhumant dissabte passat. I és que, el camí vilafranquí, és una de les rutes històriques del bestiar transhumant que va des del Maestrazgo de Terol fins a Castelló o Tarragona.

D’aquesta forma, veïns i visitants van tindre l’oportunitat de gaudir de l’espectacular pas de les ovelles i el seu pastor, Gonzalo Altaba, des de La Pobla de Sant Miquel fins a la Font de Arahuet en La Iglesuela del Cid (Terol).

Cal recordar, que el pròxim 8 de juny es podrà conéixer i fotografiar el pas del bestiar boví transhumant, ja que les vaques avilenyes de Hermanos Martorell Gargallo aniran des del Losar fins a Fortanete.

La Penya Taurina Vilafranca organitza aquest dissabte 1 de juny un complet programa festiu que inclou, entre altres actes,el II
Desafiament de ramaderies i com a novetat una exhibició de transhumància.

D’aquesta manera, els actes començaran a les 9 hores amb la recepció dels cavallistes participants en l’exhibició de transhumància. Des de la plaça de bous eixiran a la trobada dels animals procedents del ferro Javier Tarrega “El Gallo” de Moncofa. Així, l’esmorzar camperol tindrà lloc als corrals de la transhumància. L’arribada dels caps de bestiar guiats pels cavalls, sobre les 13 hores, serà per la carretera de Castellfort camí de la plaça de bous. Allí se soltaran dos vaques de la ramaderia. Després tindrà lloc el dinar amb els socis de la penya i els cavallistes participants en l’exhibició.

La vesprada comptarà amb el II Desafiament de ramaderies, previst per a les 17 hores. Els animals dels ferros de Raúl Izquierdo de CodoVisitas guiadas a las pinturas rupestres de La Covatina de Vilafranca (Saragossa), Rafael Alarcón de Pastriz (Saragossa) i Hnos. Navarré de Mora de Rubielos (Terol) competiran per mostrar la seua bravura en la plaça de bous de Vilafranca.

El ‘tardeo’ amb l’actuació de Cositas buenas i productes de la zona amb vi i cervesa, donarà pas a la festa nocturna, 24 hores, amb la discomòbil Nighttology World.

Visites guiades a les pintures rupestres de La Covatina de Vilafranca

Els pròxims dies 2 de juny, 6 de juliol i 7 de setembre es podrà visitar de forma gratuïta. La Covatina de Vilafranca. Cada visita començarà a les 10h en les oficines municipals de l’avinguda del Losar.

Cal assenyalar que l’activitat s’emmarca dins d’una acció duta a terme pel Museu de la Valltorta, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, per a posar en valor el patrimoni històric i cultural del Parc Cultural Valltorta-Gasulla.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací