Les exportacions de materials ceràmics espanyols augmenten a Regne Unit a pesar del Brexit

335

Actualitat Diària

Més de 100 empreses espanyoles fabricants de taulells i paviments ceràmics componen aquest any la participació en la trenta-sisena edició de la fira CERSAIE que se celebra del 23 al 27 de setembre a Bolonya (Itàlia). Un any més, el grup format per les empreses ceràmiques espanyoles constitueix la principal participació forana en CERSAIE. En total són 109 les empreses espanyoles exposant en la fira (taulells i paviments, bany i equipament i altres sectors afins). En 2018 la fira va registrar més de 112.100 visitants, d’ells aproximadament la meitat provenien de 180 països diferents el que remarca la internacionalitat del certamen. CERSAIE és una aposta segura que consolida la posició de la ceràmica espanyola en els en l’escenari internacional i emfatitza la representativitat de les rajoles ceràmiques espanyoles en els mercats exteriors.

App de Tile of Spain en CERSAIE’19

Per vuitè any consecutiu, Tile of Spain amb el suport de ICEX ha desenvolupat una aplicació (app) específica per a tablets i telèfons intel·ligents (Apple i Android) amb el catàleg d’expositors espanyols en la fira. L’app ofereix informació dels expositors espanyols: últimes novetats de la ceràmica espanyola, plans d’ubicació, contacte, imatges, dades de contactes, etc…, així com inclou útils filtres per a fer cerques d’empreses per nom, sector i pavelló.

L’app “Tile of Spain – CERSAIE’19” pretén ser una eina útil amb la qual el visitant podrà organitzar la seva visita fàcilment, proporcionant informació àmplia i fins i tot oferint la possibilitat de crear una llista de favorits per a organitzar la visita. La versió actualitzada de l’app s’ha adaptat a les necessitats dels usuaris en un entorn instantani, sostenible i amb el disseny més intuïtiu.

Evolució de les exportacions de gener a juny de 2019

L’exportació del sector en els primers sis mesos de 2019, realitzada a 185 països, ha estat de 1.465 milions €, amb un increment del 1,1% respecte al mateix període de 2018. S’aferma la tendència global d’un alentiment de les vendes i una moderació del creixement. Aquest afebliment és general, afecta a la majoria dels sectors i al comerç mundial.

El mercat natural continua sent Europa on durant els 6 primers mesos de 2019 es van destinar el 50,7% de les exportacions (el 44% a la Unió Europea). L’increment de les vendes a la UE va ser d’un 7%. França (+7,5%), Regne Unit (+8,5%) Itàlia (+3,3%) i Portugal (+14,7%) en positiu. Alemanya registra signes d’alentiment amb un lleu descens en les vendes (-1,4%).

els EUA es consolida com la primera destinació de Tile of Spain fos de la UE (2n en el rànquing general) i manté el seu creixement encara que reduint la intensitat (+10,7%). En negatiu, les zones de Magrib (-19%), Orient Pròxim (-9,4%) i Est d’Europa (-3,8%) on la Federació Russa cau entorn del 8%

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací