Les Corts es constitueixen per tal d’afrontar la X Legislatura amb Morera de nou com a president

303

Actualitat Diària

Avui s’han constituït les Corts Valencianes de la qual serà la seva X Legislatura des de la recuperació d’aquesta institució de l’autogovern del poble valencià. El Ple ha començat amb la constitució de la Mesa d’Edat, que ha comptat amb la Presidència del diputat socialista Vicent Soler i dels diputats Jesús Salmerón (Ciutadans) i Aitana Mas (Compromís).

Els 99 diputats i diputades, triats per les valencianes i valencians en les eleccions del passat 28 d’abril, han jurat o promès el càrrec, seguint la fórmula estipulada en el Reglament de les Corts. Una vegada que han pres possessió del càrrec, s’ha procedit a l’elecció de la Mesa de les Corts. La Presidència ha estat per a Enric Morera(Compromís), qui va ser el President de les Corts en la IX Legislatura, mentre que la Vicepresidència 1a és per a María José Salvador (PSPV-PSOE) i la Vicepresidència 2a per a Jorge Bellver (PPCV).

La composició de la Mesa de les Corts s’ha completat amb les Secretaries, sent la la primera per a Cristina Cabedo (Podemos) i la Secretaria 2a per a Luis Arquillos (Ciutadans).

Entre les novetats del ple de constitució de les Corts, s’ha visualitzat el treball per la plena igualtat del parlament valencià i, per això, dues treballadores de la cambra, Ana i Rosa, han estat les Maceras que han escortat en tot moment la Mesa de les Corts, sent la primera vegada que aquesta funció protocol·lària recau en dues dones exclusivament. El reelegit President de les Corts, Enric Morera, ha tancat la sessió constitutiva amb un discurs.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací