Les Corts aproven la proposta del PP d’exigir al govern que la nova PAC superi els fons de l’anterior

575

Actualitat Diària

El portaveu d’Agricultura del Grup Popular en les Corts, Miguel Barrachina, ha assenyalat durant la seva intervenció en la Comissió d’Agricultura que “cal comprometre els fons específics per a la PAC en el període 2021-27, sempre per sobre dels del període 14-20. Cal evitar que ocorri el mateix que amb els arrossers que estimen una pèrdua del 50% de les seves ajudes”.

Miguel Barrachina han indicat que “no és raonable que sigui el sector de l’Agricultura el més perjudicat pel repartiment de fons. Si els agricultors rebran menys a causa de la penosa gestió del govern d’Espanya, que sigui aquest qui compensi a les comunitats autònomes la seva pèrdua de recursos que han d’arribar als agricultors. I que els dos anys de període de trànsit tinguin capacitat de reacció i que puguin accedir als 140.000 milions d’euros al Pla nacional de reconstrucció i Resiliència del qual ha estat exclòs el sector agrícola i hi hagi ajudes específiques”.

En la proposta aprovada per les Corts s’assenyala que “es comprometen els fons específics per a la Política Agrària Comuna (PAC) en el període 2021-27, sempre per sobre dels del període 2014-202 i en el seu cas incrementar-los proporcionalment si de la negociació es deriven noves exigències de gest. Assumir, en el seu cas, des del Govern l’increment del cofinançament que han d’aportar les comunitats autònomes”. També se sol·licita, entre altres qüestions, “aplicar rigor i transparència en el disseny del model del Futur Pla Estratègic Nacional, que haurà de ser elaborat amb el consens necessari i beneficiar al sector en tot el país”.

Barrachina ha indicat que “la Comunitat Valenciana lidera la pèrdua de terra conreada a Espanya. Liderem l’abandó de camps. Només en cítrics en 2020 la Comunitat va perdre 556 hectàrees de terra conreada mentrestant, per exemple, a Andalusia es van guanyar 455 hectàrees de cítric.

“A més -ha continuat- tenim el camp més envellit a nivell nacional, sense relleu generacional, amb una edat mitjana de l’agricultor de 62 anys. Amb aquests dos rècords, demanem que arribin més fons d’Europa, que el govern d’Espanya que ha negociat donant l’esquena a organitzacions agràries i comunitats autònomes, sigui qui cofinanci els excessos d’aportació de l’as regions, que es permeti al sector accedir sense límit al programa nacional de reconstrucció finançat amb 140.000 milions d’euros, i que les ajudes aprofundeixin e li dono suport a la incorporació de joves a l’activitat agrària.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací