Les associacions minoritàries del primer sector convoquen una vaga per al 18 i 19 de setembre

386

Actualitat Diària

Les associacions d’agricultors uneixen les seves forces per a la convocatòria d’una vaga els pròxims dies 18 i 19 de setembre en demanda de canvis perquè es protegeixi els interessos del sector primari.

Un dels promotors a la província de Castelló és Victor Viciedo, que va concedir fa uns dies una entrevista a Ràdio Vila-real i va explicar que el sector “s’està enfonsant” i que el repunt dels preus “tan sols maquilla la realitat pels problemes estructurals existents”.

Per a aquestes plataformes d’agricultors existeixen dos greus problemes per al sector primari i per això han decidit reivindicar la seva posició. Tal com recull el manifest al qual ha tingut accés Castelló Informació la vaga denuncia l’Acord de Lliure Comerç impulsat per la UE que “no respecta els interessos dels agricultors”. D’altra banda aquesta “el monopoli en la distribució que concentra el negoci en poques mans que no són la dels productors”. D’aquesta forma demanen un “major proteccionisme per a l’agricultura i preferència comunitària, que ara és inexistent”.

Les grans organitzacions agràries no s’han sumat a aquesta aturada, però sí que lideren el missatge reivindicatiu d’aquesta protesta.

Els agricultors i guanyadors de la província de Castelló estan cridats d’aquesta forma a la vaga els dies 18 i 19 de setembre. Aquest últim dia també s’ha organitzat una concentració en la plaça de la Reina de València a les 11.00 hores.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací