L’atur incrementa un 3,72% en agost a la Comunitat, un total de 13.093 persones

290

Actualitat Diària

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les dades d’atur registrat del mes d’agost fets públics pel Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i que reflecteixen un increment en 13.093 persones (un 3,72% respecte al mes de juliol) en la Comunitat.

Nomdedéu ha reconegut que es tracta de “xifres negatives que reflecteixen la finalització de la temporada d’estiu en el sector serveis, turisme i construcció i també l’inici del nou curs laboral en sectors com la indústria tal com passa en altres autonomies amb predomini d’aquests sectors”, com Balears, Murcia i Catalunya.

No obstant això, el director general de Labora ha destacat que, en termes interanuals, l’afiliació a la Seguretat Social s’ha incrementat un 2,81% (51.512 afiliats més, la quarta major pujada a Espanya), gairebé mig punt per sobre del registre nacional (2,55%).

En aquest sentit, Enric Nomdedéu ha assenyalat que aquestes inscripcions “poden ser parcialment fruit d’acomiadaments i finalització de contractes (com ens mostra la baixada de l’afiliació a la Seguretat Social)”, però també resultat de l’increment de la població activa, persones que s’inscriuen de nou o desprès de vacances per a incorporar-se al mercat laboral.

“En qualsevol cas -ha continuat- la persistència d’aquests daltabaixos estacionals ens indica que encara queda molt treball de fons per a fer, per a transformar el model productiu i generar llocs de treball més estables i de més qualitat, i en això estem absolutament compromesos des de la Generalitat”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací