L’Alcora acull la I Trobada Internacional Escolar d’Educació Patrimonial amb alumnat de diversos centres

978

Els participants mostraran a través de càpsules i posters les activitats que han realitzat al llarg del curs dins dels projectes sobre la Reial Fàbrica

Actualitat Diària

La comunitat educativa de les localitats de l’Alcora, Llucena, Figueroles i Costur celebren el pròxim 6 de juny la primera Trobada Internacional Escolar d’Educació Patrimonial i Comunitària.

Durant tota la jornada, l’alumnat dels diferents centres educatius mostraran a través de càpsules i posters les activitats que han realitzat al llarg del curs 2018-2019 dins dels projectes d’educació patrimonial: “La Reial Fàbrica en 2027, recuperem el nostre patrimoni, sumem competències i restem desigualtats” i “La Reial Fàbrica, 300 anys d’innovació, memòria i territori”.

En aquests projectes han participat 11 centres: IES Ximén d’Urrea, IES l’Alcalatén, CFPA Tirant lo Blanc, Col·legi Puértolas Pardo, Col·legi la Salle, CEIP Grangel Mascarós, CEIP Comte d’Aranda, CEIP Naram (Figueroles), CEIP Comtessa de Llucena i CEIP Costur i han comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Alcora, el Museu de Ceràmica de l’Alcora, les AMPAS dels diferents centres i diferents associacions culturals com la Rècua Arriera, la Fontanella de Costur, la Font d’Aixart de l’Alcora, la Rondalla de l’Alcalatén, Gegants i Cabuts de l’Alcora o la Societat CA Blues.

Les presentacions i projeccions tindran lloc al saló d’actes de l’Ajuntament i al saló d’actes de l’ESCAL (Escola Superior de Ceràmica de l’Alcora).

En la sessió del matí, els grups d’infantil i primària presentaran accions com: Els animals fantàstics de la Reial Fàbrica, els instruments musicals del s. XVIII, els oficis de la ceràmica, les rutes del patrimoni i visites a la Reial Fàbrica o els diferents tallers de ceràmica.

Per part seua, secundària posarà l’accent en les seues intervencions en accions al voltant de la Reial Fàbrica i el territori, la memòria obrera a través del projecte “Vivències” o les noves tecnologies aplicades al patrimoni.

Es presentaran, així mateix, productes com un fullet turístic de la Reial Fàbrica i el llibre de transcripcions de les entrevistes recopilades en “Vivències”.

La vesprada serà moment per donar pas a les intervencions dels alumnes del CFPA Tirant lo Blanc al saló d’actes consistorial.

Finalitzades les presentacions, es projectarà el documental “Vivències” que recull els testimoniatges de més de 14 antics treballadors de la ceràmica en tots els seus vessants.

I després de les presentacions dels alumnes, Olaia Fontal Merillas, directora de l’Observatori d’Educació Patrimonial d’Espanya, dissertarà sobre la qüestió en la conferència “L’Educació Patrimonial a l’escola” i el doctor en Filosofia i artista plàstic, Pablo de Castro Martín, oferirà la conferència “Autoconsells d’autogestió per dissenyar projectes d’educació patrimonial”.

Després de la trobada, s’emplaçarà a tots els alumnes que han fet possible el projecte 2018-1019 a festejar-lo el pròxim 14 de juny a la Jornada “FEM FESTA, FEM FÀBRICA”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací