L’Ajuntament prohibeix a les reines de Castelló fer la seua ofrena a les representants del barri Sant Agustí

435

El barri, que viu les seues festes d’agost, protesta per aquesta mesura que es va prendre a última hora i de la qual es culpa a ‘Protocol’

L’Ajuntament de Castelló va prohibir a les encara reines de la ciutat, Natalia Palacio i Natalia Collazos, realitzar l’ofrena floral amb la qual complimentaven a les representants del barri de Sant Agustí i Sant Marc, en plena celebració de les seues festes d’agost. El barri va protestar el desvergonyiment, la Junta de Festes i les Gaiatas es van quedar a quadres i la regidor va culpar d’això a ‘Protocol’

Esperanza Molina/ Actualitat Diària

El barri de Sant Agustí i Sant Marc de la capital de la Plana celebra aquests dies les seues ‘festes d’agost’

Per a qui desconega la idiosincràsia de la ciutat, cal apuntar alguns detalls abans de contar aquesta història. Castelló, terra d’acolliment, va multiplicar la seua població a mitjan segle XX amb l’arribada de milers de de treballadors procedents d’altres províncies espanyoles. La immigració nacional va arribar al terme municipal per raons d’ocupació per a poder guanyar-se la vida. Fins ací es van traslladar famílies senceres que van arribar a construir-se les seues pròpies cases en la perifèria de la ciutat: són els Grups Perifèrics de Castelló que, amb molt d’esforç, van acabar integrant-se com a part de la capital de la Plana.

Molts d’aqueixos grups perifèrics conserven costums, tradicions i festes, com ho fan també els ‘festes de carrer’ del centre de la localitat. L’organització d’aqueixos festejos no és fàcil, però serveix per a dinamitzar la vida de Castelló i la convivència entre els veïns; i les de Sant Agustí i sant Marc, no desmereixen a cap altra.

Enguany, a més, venia amb sorpresa agradable, la recuperació de la presentació de les joves del barri: Andrea Albert i Lledó Gabarri com les màximes representants de les festes del seu grup. Feia tres anys que aquest acte no se celebrava. Per a commemorar-ho es va convidar als representants festers, reines de Castelló, Junta de Festes, representants de les Gaiatas, i a la regidor de Festes Pilar Escuder.

I com tota presentació que es pree, l’acte portava amb si l’ofrena de flors a Andrea Albert i Lledó Gabarri.

Fins ací tot va ser impecable. Van assistir Natalia Palacio i Natalia Collazos, encara reines de Castelló fins que es realitze al setembre la imposició de bandes de Carmen Molina i Gal.la Calvo, triades el passat 1 d’agost. Els veïns estaven contents.

Però quan va arribar el moment de l’ofrena de les reines de Castelló a Andrea Albert i Lledó Gabarri, va arribar la contraorden. Segons la regidora de Festes, Pilar Escuder, les reines de la ciutat no podien realitzar l’ofrena, i per tota excusa va dir que l’ordre havia arribat de l’Ajuntament i que ‘era ordre de protocol’. Membres de les Gaiatas van afirmar que va ser la regidora de Festes la que va donar personalment l’ordre.

Cal imaginar les cares en aquell moment. La Junta de Festes no entenia res, les Gaiatas menys, i els festers del barri, completament indignats. Tot això per no parlar, del paper en el qual es deixava a les dues reines de Castelló i el ‘desvergonyiment’ que se’ls feia a les dues joves del barri.

Els veïns de Sant Agustí i Sant Marc van expressar la seua protesta i, segons han manifestat a Castelló Informació, es troben bastant molestos amb l’Ajuntament perquè “són les reines de Castelló, no solament de la Magdalena” i ells formen part de Castelló.

En el barri s’ha acordat remetre un escrit de protesta a l’entitat municipal, alguna cosa que comentaven les mateixes fonts, també realitzarà la Junta de Festes de Castelló.

Llevant aqueix xicotet incident, Sant Agustí i Sant Marc està de festa des de la setmana passada. Com altres districtes de la ciutat, part important d’aqueixos festejos són els bous i les exhibicions de bestiar boví, amb exposició taurina i ‘bous embolats’.

Però també han comptat amb una exhibició canina, on també s’han exhibit gossos educats contra la violència de génere; jocs infantils; partida de guiñote i fins a un concurs de paelles.

La festa gran serà hui, 15 d’agost amb missa en honor a la Verge de l’Asunción, celebració de la VII ruta de la Tapa, menjar de la Tercera Edat i exhibició de bestiar boví.

En el que concerneix el món de les festes, això és un altre cantar. Les aigües estan regirades i el que ha ocorregut en Sant Agustí i Sant Marcs no ha fet més que incrementar les tensions.

La setmana passada ja va haver-hi una presa de contacte entre la nova regidor i la Junta de Festes, en la qual van saltar espurnes, amb reunió urgent dels presidents de Gaiatas. La consigna des de l’Ajuntament és la següent: Qui mana és l’alcaldessa, després la regidora i en tercer lloc el gerent de Festes… i les coses de les reines, depenen de l’Ajuntament.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací