Borriana formigona 110 metres cuadrats de carrer durant la celebració de les festes de la Misericòrdia

498

L’objectiu és que puguen celebrar-se amb “total normalitat” les diferents activitats previstes en les festes patronals al carrer Puríssima

Actualitat Diària

L’empresa concessionària del servei de proveïment d’aigua potable i gestió del clavegueram de l’Ajuntament de Borriana, Facsa, ha formigonat, de manera provisional fins que finalitzen les festes de Misericòrdia, al voltant de 110 m² de carrer en la intersecció entre els carrers l’Aigua, la Puríssima, Sant Pasqual i Sant Xotxim, amb la finalitat de mantindre la nova rasant del paviment nou ja construït.

Segons ha explicat el regidor de Serveis Públics, Vicent Aparisi, amb aquesta actuació, podran celebrar-se amb “total normalitat” les diferents activitats previstes relacionades amb les Festes de la Misericòrdia com poden ser el ‘bou per la vila’, la processó en honor a la Patrona o qualsevol altra activitat festiva que transcórrega per eixos carrers en les quals encara no han conclòs les obres de pavimentació després de les de renovació de la xarxa de canalització d’aigües.

Una vegada concloses les festes patronals, ha assegurat Aparisi, l’empresa demolirà el formigó i finalitzarà les obres amb la pavimentació projectada del tram de pavimentació no executat.

Cal recordar que el passat dia 10 de juny van començar en aqueixos carrers les obres per a la renovació d’uns 490 ml de conduccions d’aigua potable i que inclou 52 escomeses domiciliàries, la instal·lació de 14 vàlvules de seccionament i 14 boques de reg, i també la pavimentació aproximada de 790 m² de granit gris i 540 m² de pedra natural d’Ulldecona.

Uns treballs contemplats en el Projecte de Renovació i Millora de les Infraestructures de Servei corresponent a l’exercici 2019 i que han patit un retard de 15 dies pel que l’empresa concessionària Facsa ha decidit assumir el cost dels treballs de formigonada i posterior picat del formigó. La data prevista de finalització de les obres el 23 de setembre.

Dins del compromís de l’Ajuntament amb la prestació del millor servei a la ciutadania, cada any realitza actuacions de renovació i millora de les infraestructures de la xarxa tant canalització d’aigua potable com de clavegueram per a “continuar millorant a Borriana com ja ho ha fet en aquests últims quatre exercicis”.

Per a anar completant i millorant tots els treballs de totes dues xarxes de canalització d’aigües, cada any la regidoria de Serveis Públics acorda un nombre d’actuacions, i enguany 2019, en referència a la xarxa de proveïment d’aigua potable desenvolupa la renovació integral de més de 300 escomeses i més de 4.000 metres de conduccions, “amb el principal objectiu de substituir de forma progressiva les canonades més antigues de la localitat i evitar així possibles problemes en el subministrament”, ha aclarit el regidor.

En relació a la xarxa de clavegueram, Facsa durant enguany realitza les tasques de renovació de 1.200 metres de canalitzacions, així com d’altres elements com l’escomesa de banys Arenal o les boteres i tapes de pous de registre, una labor, segons el parer d’Aparisi, que repercutirà de forma directa “en la millora del servei a quasi 300 borrianencs”

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací