Labora situa una càpsula gegant a València per a projectar els pròxims canvis en el treball

492

Actualitat Diària

Labora, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació, organitza una multijornada en les tres capitals valencianes per a projectar de quina manera està transformant-nos el marc laboral i de quina forma continuarà fent-lo.

Sota el títol de ‘Teletransport al futur del treball’, serà una conversa en obert i en l’espai públic reunint veus amb enfocaments molt diferents per a encarar una qüestió central: quin futur volem per als nostres treballs.

Així, aquest pròxim 22 de setembre, La Marina València es convertiran en la plaça d’una discussió col·lectiva. Una càpsula gegant serà l’entorn físic en el qual la conversa tindrà lloc, en una convocatòria oberta a tota la població, amb accés lliure i gratuït.

‘Teletransport al futur del treball’ s’emmarca en la vocació de Labora com un servei també de generació d’idees, d’escolta i termòmetre social. Després del procés #NouServef i diàlegs com ‘Esperant els robots’, les noves cites per a aquest setembre i octubre consoliden la seua nova relació amb l’entorn.

Més de 10 persones expertes amb 3 eixos centrals 

Amb espai per a les activitats formatives, amb un sambori laboral gegant,  activitats per als més xicotets i zones musicals amb djs de cada ciutat, el debat i la divulgació seran els protagonistes, amb un programa en el qual s’abordaran principalment tres eixos: la conveniència de les setmanes laborals més curtes, la fi del model laboral preexistent i l’arribada de noves coordenades, i el desafiament enfront de l’automatització i la intel·ligència artificial. Els panells estaran complementats amb xarrades ràpides i intercanvis d’idees entre agents.

Així mateix, l’Ajuntament de València participarà amb una àrea expositiva pròpia en la qual es difondran els programes d’ocupació de València Activa, així com d’altres agents socials

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha assenyalat que, amb aquestes jornades, Labora vol “conversar sobre els reptes i oportunitats que el futur del treball podia oferir en la Comunitat Valenciana”.

“Hem volgut situar aquest debat, en positiu i de forma provocativa, a l’espai públic, als carrers i places de les nostres ciutats. Perquè estem convençuts que el futur no és una destinació, si no una construcció d’opcions i decisions que prenem i on els poders públics i la societat en el seu conjunt tenim molt a dir”, ha assenyalat.

Per part seua, la regidora de Desenvolupament Innovador de l’Ajuntament de València, Pilar Bernabé, ha destacat que és una oportunitat per a la ciutat que se celebren aquestes jornades i realitzar un debat públic amb la ciutadania sobre el futur del treball i fer-lo, a més, d’una manera desenfadada i divertida.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací