Labora convoca ajudes per valor de 14 milions d’euros per a contractar a 500 desocupats majors de 30 anys

548
Nules programa d'ocupació, treball, atur, T'avalem Nules

Les corporacions locals han de presentar la seua sol·licitud a través de la web

Actualitat Diària

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació, Labora, ha convocat subvencions per valor de 14 milions d’euros en el marc del Pla Avalem Experiència per a la contractació de més de 500 persones desocupades a partir de 30 anys per part de corporacions locals per a realitzar obres o serveis d’interés general en 2019.

Aquestes subvencions poden sol·licitar-les les corporacions municipals de la Comunitat Valenciana o entitats vinculades a elles que exercisquen competències en matèria d’ocupació. L’import de la subvenció serà de 17.000 euros mínim. Aquesta quantitat serà incrementada en funció de les entitats que sol·liciten l’ajuda. Les ajudes es destinaran al finançament dels costos salarials i la cotització a la Seguretat Social de les persones contractades. Els contractes han de tindre una durada de, almenys, sis mesos a jornada completa.

Aquestes ajudes s’emmarquen en el Pla Avalem Experiència, un projecte posat en marxa pel Consell per a donar suport a la inserció Laboral de les persones d’almenys 30 anys.

Les corporacions locals interessades a percebre les ajudes han de presentar la seua sol·licitud de forma telemàtica a través de l’apartat de subvencions de la web del Labora. El termini de presentació de sol·licituds és de 15 dies hàbils des de l’endemà de la publicació de l’extracte de la resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. La notificació de les resolucions i actes de tràmit es duran a terme a través de la seu electrònica de la Generalitat.

El Pla Avalem Experiència

Avalem Experiència és un programa integral dirigit a persones majors de 30 anys en situació de desocupació, que té com a finalitat combatre la situació d’emergència social que suposa l’elevada taxa de desocupació, especialment en els grups de majors de 45 anys i en les persones que fa més de 12 mesos que estan desocupades. El programa incorpora una visió inclusiva i la perspectiva de gènere en les seues accions.

“Des de Labora impulsem polítiques actives d’inserció Laboral amb l’objectiu de crear un mercat de treball més inclusiu, d’acord amb la realitat social existent”, ha declarat el secretari autonòmic d’ocupació, Enric Nomdedéu, per a qui el Pla Avalem Experiència és “una eina fonamental per a integrar a persones que han quedat excloses del món Laboral”.

Algunes de les actuacions del Servei Valencià d’Ocupació relacionades amb Avalem Experiència són també els programes de foment del treball autònom, els plans d’ocupació persones desocupades de llarga durada majors de 45 anys, o els programa mixtos d’ocupació-formació.

Segons l’Enquesta de Població Activa (EPA), la desocupació en les persones de 30 a 64 anys ha descendit un 32% i l’ocupació ha crescut un 7,2% des de la implantació del Pla Avalem Experiència. Així mateix, l’atur registrat entre les persones de 30 o més anys ha caigut 12,09 punts i el nombre d’afiliacions a la Seguretat Social s’ha incrementat en 7,8 punts des de l’inici d’aquest Pla.

“Volem aconseguir que totes les persones que desitgen treballar puguen fer-ho, independentment del seu perfil professional”, ha conclòs Nomdedéu.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací