La xifra d’aturats baixa en 1.178 persones a Castelló al novembre i se situa en 37.968, un 3,01% menys

362

Les dades Ministeri d’Ocupació llancen un descens del 3,01% respecte al mes passat

La xifra global de la Comunitat segueix la mateixa tendència, ja que es produeix un descens de 3.539 aturats, situant el total de persones sense ocupació en 369.564, la qual cosa suposa un 5,90% menys respecte a octubre. En aquesta línia baixa també a València (4.160) però puja a Alacant (1.809) i la indústria és el sector que tira del carro a la Comunitat però el sector serveis per la campanya nadalenca

S.N./ Actualitat Diària

Es nota la campanya nadalenca en la província. Aquest matí han eixit publicats les dades del mes de novembre del Ministeri d’Ocupació i llancen ‘bones’ notícies en matèria de treball. D’aquesta manera, la xifra d’aturats baixa en 1.178 persones a Castelló al novembre i se situa en 37.968, la qual cosa suposa un descens del 3,01% respecte al mes passat. La xifra global de la Comunitat segueix la mateixa tendència, ja que es produeix un descens de 3.539 aturats, situant el total de persones sense ocupació en 369.564, la qual cosa suposa un 5,9% menys respecte a octubre. D’aquest total, 55.916 són estrangers, col·lectiu en el qual baixa la desocupació un 1,03%. En aquesta línia baixa també a València (4.160) però puja a Alacant (1.809). La indústria és el sector que tira del carro a la Comunitat però a nivell provincial destaquen els serveis i el perfil de persona sense ocupació segueix sent dona de més de 30 anys, situació que s’accentua més enllà dels 45.

Per sectors 

A la Comunitat la indústria és el sector que ha tirat del carro, amb 1.252 aturats menys, però a nivell provincial el sector agrari protagonitza la baixada. El primer gràfic mostra l’evolució mensual en el sector agrícola i pot comprovar-se una baixada del 5%, amb 75 aturats menys, en el segon, referent al sector indústria, aquesta baixada a Castelló és de 54 persones, un 1,14%, en construcció la xifra d’aturats disminueix en 124 persones i en serveis en 804, per la qual cosa es pot dir que la campanya la nadalenca és la responsable principal de la baixada.

La xifra d’aturats a la Comunitat es troba per sota del nivell de gener de 2009

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha destacat que la Comunitat continua entre les autonomies que lideren la destrucció de l’atur i la creació d’ocupació durant el mes de novembre.

Nomdedéu ha valorat així les dades d’atur registrat del mes de novembre fets públics pel Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, segons els quals l’atur ha baixat en 3.529 persones, per la qual cosa és el mes de novembre amb menor atur en valors absoluts des de 2009, un 0,95 % respecte a octubre, amb el que la xifra total de persones aturades es redueix a 368.564

El responsable d’Ocupació ha ressaltat que la Comunitat ha registrat la tercera major baixada nacional en termes absoluts i se situa així com la tercera comunitat autònoma en la qual més descendeix l’atur, després de Madrid (-5.921) i Andalusia (-4.379), i seguida de Castella-la Manxa (-3.509).

El responsable d’Ocupació ha valorat el fet que “aquesta reducció arribe a tots els grups d’edat i sectors econòmics” i que, contràriament a l’habitual en aquestes dates, “la reducció de l’atur no s’ha limitat solament al sector serveis, sinó que ha sigut fins i tot més intensa a la indústria, construcció i l’agricultura”.

Aquestes dades, per al secretari autonòmic, confirmen que la “*Comunitat Valenciana continua aprofundint en la recuperació i, a més, mostra alguns signes de desestacionalització i millora de la qualitat dels llocs de treball”. Així, ha detallat que, per sectors d’activitat, l’atur ha descendit un 2,46% en la indústria; en la construcció (-2,28%); en l’agricultura (-2,15%); en el col·lectiu sense ocupació anterior (-1,1%), i en els serveis (-0,42%).

Així mateix, Nomdedéu ha recalcat que la proporció de contractes indefinits sobre el total de contractes ha augmentat i se situa en l’11,21% i, que aquest mes, l’atur ha disminuït més entre les dones (-1,11%) que entre els homes (-0,7%).

Quant a les afiliacions a la Seguretat Social, al novembre la xifra és d’1.898.475 afiliacions, per la qual cosa, segons Nomdedéu “estem davant la millor dada d’un mes de novembre des de 2008″. S’han registrat 22.415 afiliats més que el mes anterior, la major pujada a Espanya, un 1,19% en termes percentuals (Espanya: -47.499 i -0,25% respectivament).

No obstant açò, el responsable d’Ocupació ha reconegut que “queda encara molt per fer i, des de Labora, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació, no podrem estar satisfets mentre hi haja un sol valencià o valenciana privat d’oportunitats laborals”.

La Comunitat, entre les cinc regions que suma autònoms

El col·lectiu de treballadors autònoms valencians, durant el mes de novembre, va sumar 218 autònoms en un mes enfront de la pèrdua nacional de 4.474 autònoms. És a dir, mentre que en el conjunt del territori espanyol els autònoms cau en un 0,1% aqueix percentatge es torna positiu a la Comunitat Valenciana i sumen un 0,1% al REPTA.

“Aquest increment del nombre d’autònoms a la Comunitat Valenciana, sense cap dubte es tracta d’una bona notícia, que consolida la bona evolució que està experimentat l’afiliació a la Comunitat durant 2018. I açò fonamentalment motivat, -a més de per l’ampliació de la tarifa plana- per la bona evolució de la inversió, amb el sector de la construcció tirant de nou del carro”, ha assegurat Rafael Pardo, president de LLIGA Comunitat Valenciana.

El PPCS indique que l’atur es redueix en la província de Castelló, però ho fa a un ritme molt menor que fa un any

La senadora del Partit Popular de la província de Castelló, Salomé Pradas, ha exigit al Govern de Pedro Sánchez que no derogue la reforma laboral que va aprovar el govern del Partit Popular que segueix creant ocupació i que no espante als espanyols amb més pujades d’impostos.

Segons les dades del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, en la província de Castelló l’atur s’ha reduït en 2.502 persones respecte a l’any anterior i l’afiliació a la Seguretat Social ha sumat 6.114 castellonenques en un any.

“Encara que se segueix creant ocupació en la nostra província, la realitat és que existeix un fre important”, ha assenyalat la senadora popular. El descens de l’atur al novembre s’ha frenat a la meitat respecte el mateix mes de l’any anterior i a la tercera part si ho comparem amb novembre de 2015. Respecte a l’afiliació a la Seguretat Social, s’ha frenat el creixement en quasi dos mil castellonencs *menso en tan sol un any.

Al novembre de 2015 l’atur va baixar en 6.937 persones en un any i en 2017 el descens va ser de 4.078 castellonencs. Al novembre de 2018, l’atur s’ha reduït en 2.502 persones.

Respecte a l’afiliació a la Seguretat Social, al novembre de 2017 va créixer en 9.856 castellonenques en un any i el passat mes d’octubre aquesta xifra és de 6.114 persones en la nostra província.

“Es crea ocupació, però menys. I es redueix l’atur, però menys”, ha matisat Salomé Pradas, per a qui “davant la desacceleració de l’economia, com demostren alguns indicadors, necessitem polítiques encaminades a revertir la situació. I per a açò, el govern de Sánchez no hauria de derogar una reforma laboral que segueix creant ocupació i oportunitats, i hauria de rectificar i no pujar impostos”. Per a la senadora del PP, “les decisions del govern socialista de pujar l’impost al *diésel i la quota dels autònoms llastraran la creació d’ocupació”.

Compromís celebra la baixada de l’atur a Castelló

El portaveu de Compromís per Castelló, Ignasi Garcia, i el Secretari Autonòmic d’Ocupació i Director General de LABORA, Enric Nomdedéu han valorat molt positivament la baixada de l’atur en el mes de novembre en la ciutat de Castelló. “Som la tercera comunitat autònoma amb millor resultat de tot l’Estat”, ha manifestat el secretari autonòmic.
“El model productiu que Compromís ha posat en el *Botànic està donant els seus resultats i València torna a baixar l’atur el doble que la mitjana de l’Estat”, ha explicat el portaveu de la formació a Castelló. “Encara que falte camí per fer, estem molt contents perquè la baixada de l’atur s’ha notat en tots els sectors productius”, ha manifestat García.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací