La Xarxa Vives avalua l’impacte de la crisi sanitària en la gestió de l’Agenda 2030

435

Actualitat Diària

Els representants dels Campus Saludables i Sostenibles de les universitats de la Xarxa Vives es van reunir ahir en una Trobada Fòrum Vives coordinada per la Universitat Jaume I. L’objectiu va ser avaluar l’impacte de la crisi sanitària provocada per la covid-19 en la gestió de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a les universitats.

La Trobada «Fòrum Vives» va permetre als assistents compartir experiències i avaluar accions col·laboratives en xarxa. Els participants van coincidir en el fet que la universitat, com a generadora de coneixement, ha d’esdevenir un actor rellevant en el procés de presa de decisions i de la transformació col·lectiva que implica l’Agenda 2030 de Nacions Unides.

La trobada es va dividir en dos blocs. En primer lloc, la vicerectora d’Estudiantat i Compromís Social de l’UJI, Inmaculada Rodríguez, va inaugurar l’acte i va presentar la conferència «L’agenda 2030: un marc per a l’acció col·lectiva en un món de crisi», a càrrec d’Ignacio Martínez, professor de la Universitat Complutense de Madrid i expert en l’anàlisi i seguiment de l’agenda internacional, les polítiques de desenvolupament i cooperació internacional, els papers dels actors de la societat civil i en la configuració del poder i la governança global.

Tot seguit, els assistents van participar en una taula d’experiències, l’objectiu de la qual va ser compartir estratègies, coneixements i bones pràctiques relacionades amb l’impacte de la covid-19 en la gestió de les accions universitàries destinades a assolir els objectius de salut i benestar (ODS 3), reducció de les desigualtats (ODS 10), i ciutats i comunitats sostenibles (ODS 11) de l’Agenda 2030. En acabar, una sessió de debat va permetre als participants reflexionar i compartir inquietuds sobre la resposta de les universitats a la pandèmia, així com recollir diferents propostes d’actuació en xarxa en aquest àmbit.

Els assistents a la trobada formen part del Grup de Treball d’Universitats Saludables i Sostenibles de la Xarxa Vives. Aquest grup està format pels representants dels Campus Saludables i Sostenibles, i unitats equivalents, de les universitats de la Xarxa Vives, que compta amb un pla de treball propi destinat a integrar i desenvolupar un projecte compartit de salut a partir de les accions i estratègies internes de cada universitat.

Els Fòrums Vives són espais d’intercanvi i reflexió que promou la Xarxa Vives d’Universitats, i que es tradueixen en múltiples jornades, debats, seminaris, tallers o congressos distribuïts arreu del territori.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací