La VII Fira de la Tomata de Penjar d’Alcalà se celebra els dies 12 i 13 d’octubre

473

Actualitat Diària

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ultima els preparatius per a la celebració, els dies 12 i 13 d’octubre, de la VII Fira de la Tomata de Penjar d’Alcalà de Xivert. La inauguració de la fira tindrà lloc el dissabte 12 a les 11.00h i, durant tot el cap de setmana, el centre històric d’Alcalà acollirà més de seixanta llocs de venda de productes artesanals i de la terra, amb la tomata de penjar com a protagonista ja que podrà adquirir-se directament a productors. A nivell gastronòmic, al showcooking instal·lat a la plaça de l’Església es realitzaran diferents demostracions gastronòmiques en horari de matí i vesprada, a càrrec de cuiners professionals, sobre com cuinar la tomata de penjar i les seues propietats.

La fira es completa amb tres exposicions: “Regirant la falsa” a la Casa de la Cultura organitzada per l’Associació Amics de Mainhardt, una mostra sobre oliveres a la plaça de l’Església i una exposició de bonsais organitzada per Lo Bonsai Gaspatxer, a la casa Abadia. A més, pensat especialment en el públic infantil, s’han organitzat els tallers “Planta la teua olivera” i “El plàstic no és fantàstic” per tal de transmetre valors relacionats amb la sostenibilitat i el respecte a la natura. Durant tot el dia, a l’aparcament situat al costat de la plaça de l’Església es faran tallers de jocs tradicionals i podrà visitar-se el campanar i l’església parroquial.

Com a novetat, aquest any s’han introduït els concursos de llançament de pinyols d’oliva -el dissabte a les 18.30h- per categoria infantil i adults i d’elaboració de allioli- diumenge a les 12.30h- amb premi per al millor allioli i per al més ràpid. Un altre acte nou serà una revetlla popular, amb l’actuació de l’orquestra Montesol, dissabte a partir de les 23.00h a la plaça Just Zaragozà. Es tracta d’una de les revetlles festives que es van haver de anul·lar a causa del mal temps a les Festes Patronals i s’ha traslladat la seua celebració.

La regidora de Cultura, Maria Agut, ha assenyalat que “intentem mantenir l’encant amb què va nàixer la fira, amb les parades de productes artesanals i del camp i una escenografia molt tradicional”. La fira es completa amb les Jornades Gastronòmiques de la tomata de penjar en diversos bars i restaurants d’Alcalà i Alcossebre.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací