La Vall d’Uixó forma y contractarà a 123 aturats amb una inversió d’1 milió d’euros

966

Els programes són taller d’ocupació Jardins d’Aigualit, Emcorp, Emcord, Et Formem i cursos de confecció de pàgines web, terrisseria i neteja

Actualitat Diària

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha engegat un programa d’ocupació i formació en el qual es van a beneficiar 123 persones que participen en set programes d’ocupació i formació d’entre 6 i 12 mesos de durada. Els plans s’han engegat entre desembre i gener i han sigut finançats en col·laboració amb la Generalitat Valenciana amb una inversió d’1.053.000 euros.

El regidor d’Ocupació, Jorge García, ha destacat que la Vall d’Uixó és “la ciutat de la província de Castelló que més diners ha rebut del Consell per a implementar polítiques actives d’ocupació en 2017”. Un “treball conjunt” que continuarà enguany “perquè la nostra prioritat és aconseguir totes les ajudes i recursos possibles per a millorar l’empleabilitat dels valleros i valleras i crear oportunitats de futur”.

L’alcaldessa, Tania Baños, ha afirmat que les administracions públiques “podem fer molt per a ajudar a les persones aturades, apostant per la formació per a millorar la seua inserció laboral i reciclar als qui han treballat en sectors que ja no tenen eixida”, alhora que “generar llocs de treball que també redunden a millorar la ciutat”.

Cadascun d’aquests set programes d’ocupació i formació van dirigits a persones aturades joves, majors de 30 anys, de llarga durada, amb dificultats d’inserció o en situació de vulnerabilitat. En aquest sentit, Baños ha assenyalat que l’atur és “encara el principal problema que patim”, per la qual cosa és “una prioritat des del primer dia treballar per a pal·liar aquesta situació”.

Així, encara que actualment hi ha 1.000 persones menys en situació de desocupació en la ciutat “encara ens queda molt per fer”. Baños ha donat les gràcies públicament a la Conselleria d’Economia “per apostar per les polítiques actives d’ocupació” i per treballar al costat de l’Ajuntament “per a traure avant projectes que creen llocs de treball, formen a les persones i duen a terme obres i serveis d’interès general per a la ciutat”, com la pintura i manteniment de col·legis, espais públics i parcs i jardins.

Els set programes d’ocupació i la seua inversió són: Taller d’ocupació Jardins d’Aigualit (495.000 euros), Emcorp (41.300 euros), Emcord (200.000 euros), Et Formem (194.500 euros) i cursos de confecció de pàgines web, terrisseria i neteja (122.000 euros).

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací