L’antic edifici de l’INSS inicia demà la seua activitat com a centre de salut de la Vall II amb vuit consultes

739

L’informe encarregat per a determinar el dany de l’edifici de Carbonaire confirma que únicament està afectat el revestiment exterior de l’edifici

Actualitat Diària

L’antic edifici del INSS de la Vall d’Uixó, situat en el carrer Octavi Tingues, inicia demà dimecres, 21 de febrer, la seua activitat per a acollir part de les consultes del centre de salut II, que parava atenció sanitària a la zona de Carbonaire.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, a través del Departament de Salut de la Plana, va sol·licitar un contracte per via d’emergència per a l’adequació de l’edifici que acollia les antigues oficines del INSS en la Vall amb l’objectiu de remodelar el seu interior i adequar-ho per a l’assistència sanitària.

Durant dues setmanes, s’han dut a terme aquestes obres que han finalitzat amb la col·locació de l’equipament i mobiliari i la instal·lació dels sistemes informàtics de manera que des de matí pararà esment a la població.

Les obres han consistit en la tabicació de l’espai en vuit sales que alberguen set consultes de medicina familiar i comunitària, pediatria i infermeria, una sala d’extraccions i cures, una zona d’admissió, àrea d’espera i condícies.

Unitat de salut sexual i matrones

Durant el temps d’adequació de l’edifici, no s’ha suspès l’assistència sanitària i la població s’ha estat atenent en espais del centre de salut la Vall I.

Per la seua banda, les consultes de la Unitat de Salut Sexual i Reproductiva i de les matrones, s’han traslladat a la Caseta del Mestres, una instal·lació cedida per l’Ajuntament de la Vall que es troba en l’avinguda Jaime I, número 21.

La consulta d’Odontopediatría, que abans es prestava en el centre de salut II, romandrà en el centre de salut I compartint espai amb la consulta d’Odontologia d’adults.

L’edifici de les antigues oficines del INSS es troba annex al centre de salut de la Vall I, en el carrer Octavi Tingues.

La directora territorial de Sanitat a Castelló, Azucena Martí ha visitat el centre juntament amb el gerent del Departament de salut de la Plana, Miquel Rovira i l’alcaldessa de la Vall d’Uixó, Tania Baños.

Durant la seua visita han anunciat que l’informe encarregat per a determinar el dany de l’edifici de Carbonaire confirma que únicament està afectat el revestiment exterior de l’edifici, per la qual cosa l’estructura no es troba danyada.

Amb aquesta conclusió, s’inicia ara l’estudi de les solucions tècniques d’aquest problema arquitectònic que es coneixeran durant el mes de març. A partir d’ací, es realitzarà la licitació de l’obra per procediment d’urgència i es preveu que la rehabilitació de l’edifici puga estar finalitzada en uns 8 mesos.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací