La quebra del touroperador britànic Thomas Cook no afectarà “greument” al turisme de la Comunitat

333

Actualitat Diària

Turisme Comunitat Valenciana ha iniciat una ronda de contactes amb totes aquelles entitats que puguen veure’s afectades, o tinguen competències, pels efectes de la fallida del turoperador Thomas Cook. Així, després de conéixer-se aquest dilluns la suspensió de pagaments d’aquest grup de viatges, que opera fonamentalment amb el mercat britànic, s’està tractant de garantir que cap turista que puga estar en aquests moments en la nostra destinació es quede sense atenció.

Per part seua, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha remarcat que “estem tractant de dimensionar l’efecte d’aquestes circumstàncies per al nostre mercat turístic i per al nostre sector, especialment a Benidorm i Costa Blanca, on es concentra el major nombre de turistes britànics”. En aquest sentit ha apuntat que, després de les converses mantingudes amb representants d’aquest sector, “podem constatar que el mal serà molt relatiu, ja que aquesta fallida no afectarà massa la nostra destinació”.

De fet, ha volgut posar en valor “la pròpia intel·ligència col·lectiva del sector ha contribuït al fet que, durant els últims anys, s’haja diversificat la contractació cap a altres actors globals amb els quals operar”, al mateix temps que ha destacat que “l’evidència és que hem aconseguit els pics més alts de demanda del mercat britànic sense Thomas Cook”.

Colomer ha incidit que “segons les primeres valoracions la nostra comunitat no està entre les més afectades”, però “això no ha impedit que hàgem iniciat ja contactes amb totes les entitats implicades, com puga ser la pròpia ambaixada, Turespaña, consolats o el propi sector per a garantir que l’efecte siga el més suau possible”.

Així, ha apuntat que “des de la Generalitat ens hem posat a la disposició de totes les administracions i entitats competents per a prestar la nostra col·laboració i, en cas que siga necessari, atendre a tots aquells turistes que puguen veure’s afectats en la nostra comunitat”. A més, ha insistit que “continuarem posant en marxa totes les accions de promoció necessàries per a garantir al nostre principal mercat emissor, que continua sent el britànic, que pot mantindre els seus desplaçaments a la nostra destinació amb totes les garanties”.

En qualsevol cas, i segons les primeres dades als quals ha pogut tindre accés Turisme Comunitat Valenciana, l’efecte no serà tan greu com en altres comunitats autònomes, ja que la contractació de paquets turístics amb aquest operador s’ha reduït de forma considerable en els últims anys. De fet, l’únic aeroport que encara operava amb ells és el d’Alacant, a través d’una connexió via Manchester.

Segons dades consultades per Turisme la previsió de places aèries des d’aquest dilluns fins al mes de març de 2020 era de 6.387, la qual cosa suposa una caiguda respecte al mateix període de 2018 del 42%.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací