La quarta Entrada de Toros i Cavalls de Sogorb se salda amb un petit esglai amb el caballista Fernando Zarzoso

336

Actualitat Diària

La quarta Entrada de Toros i Cavalls de Sogorb s’ha saldat amb un petit esglai amb el caballista Fernando Zarzoso. Tretze genets han acompanyat avui als sis toros i el mans en una carrera una mica més llarga de l’habitual en sortir el ramat amb una mica de retard.

Avui la quarta Entrada de Toros i Cavalls ha durat més de l’habitual. La sortida dels toros i el mans des de les Fondes, més lenta de l’habitual, ha fet que la carrera durés -des del llançament de la carcassa- 1 minut i 37 segons.Captura de pantalla 2019-09-12 als 16.58.55

A l’altura de la Torre de Botxí, un dels toros ha enganxat la bota de Fernando Zarzoso i ho ha tirat del cavall, arrossegant-lo uns metres. La resta del ramat i caballistas han continuat amb una formació molt allargada que ha arribat amb normalitat a la plaça de la Cova Santa.

El caballista ha sofert ferides lleus al braç i, seguint el protocol habitual, ha estat traslladat a Sagunt.

Les autoritats que avui ens han visitat a l’Ajuntament i en la Tribuna han estat el president de la Diputació de Castelló, Josep Pascual Martí; els diputats provincials del PSOE: Santiago Pérez Peñarroya, Tania Baños Martos i Ximo Huguet Lecha; el Comissari Cap Provincial de Castelló, Emilio Romero Borrego; l’ex President de la Generalitat, Alberto Fabra; i Manuel Altaba, exsenador del PP.

Dotze han estat els caballistas que han participat en aquesta entrada: (Guzmán Peyrolón no ha sortit finalment)

José Martí dóna suport des de Sogorb les festes tradicionals de la província

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha reiterat el seu suport a les manifestacions festives de la província des de la internacionalment coneguda Entrada de Toros i Cavalls de Sogorb. Aquesta és, de fet, la seva tercera visita a la capital de l’Alt Palància en una setmana, una mostra més que aquest equip de govern “estem al costat de les nostres tradicions”. En aquest sentit, Martí, que ha estat acompanyat pel diputat de Cooperació i Concertació Municipal, Ximo Huguet, la diputada d’Esports i Memòria Històrica, Tania Baños, i per l’alcaldessa de la localitat, Mari Carmen Climent, ha recordat que la institució provincial, a través del Patronat Provincial de Turisme, ha destinat 12.900 euros per a la promoció d’aquestes festivitats.

“Nostres festes formen part de la nostra identitat com a poble, no ho hem d’oblidar, per això hem de cuidar-les i difondre-les perquè no acabin convertint-se en un record”. Per això, ha dit, “una de les línies estratègiques de Turisme serà donar suport a les nostres festivitats”, perquè “val la pena parlar del nostre patrimoni cultural i perquè són una gran font d’oportunitats per a la gent dels pobles, sobretot per als de l’interior”.

71.000 EUROS EN AJUDES

Respecte a les ajudes, el president ha destacat que la línia de subvencions per a la promoció d’esdeveniments d’interès turístic ha arribat aquest any a 17 municipis de la província amb una assignació de 71.000 euros. Per a Martí, aquesta ajuda “no només pretén augmentar la qualitat dels actes sinó també incrementar la promoció de les activitats”.

Esdeveniments com la Festa de la Carxofa de Benicarló, la Festa del Rotllo de l’Alcora, la Fira de Nules i les festes patronals de Peníscola han comptat aquest any amb la col·laboració econòmica de la Diputació.

Ernest Blanch destaca la singularitat de l’Entrada de Toros i Cavalls de Sogorb

El diputat autonòmic i coordinador dels parlamentaris socialistes per Castelló en Les Corts, Ernest Blanch, s’ha desplaçat avui fins a Sogorb per a viure en directe l’Entrada de Toros i Cavalls de la capital de l’Alt Palància. El també secretari general del PSPV ha subratllat la “singularitat” de l’Entrada que l’ha portat a gaudir de la seva distinció com a Festa d’Interès Turístic Internacional.

“Aquestes festes potencien la seva capitalitat comarcal, projecten la seva imatge a nivell nacional i internacional i posen en valor una ciutat d’interior com Sogorb”, en paraules de Blanch, qui ha coincidit amb el president de la Diputació de Castelló i sotssecretari del PSPV, José Martí; amb el portaveu del Grup Municipal Socialista de Sogorb, Rafael Magdalena; amb el secretari comarcal del PSPV en l’Alt Palància i alcalde de Soneja, Benjamí Escriche; amb l’alcalde de Sot de Ferrer i president de la Mancomunitat de l’Alt Palància, Ramón Martínez, i amb els diputats i diputades Ximo Huguet i Tania Baños, entre altres.

Prèviament, l’Agrupació Local del PSPV de Sogorb ha celebrat un esmorzar de germanor amb la resta d’agrupacions socialistes de la comarca en el qual han exercit com a amfitrions el portaveu municipal, Rafael Magdalena i, el secretari local, Mariano García, i com a convidats el president de la Diputació, José Martí, el diputat provincial Ximo Huguet, les alcaldesses d’Altura, Rocío Ibáñez, i de Castellnovo, Carmina Gil, i l’alcalde de Soneja, Benjamí Escriche, a més de regidores, regidors, militants i simpatitzants socialistes

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací