La Plataforma en defensa de la Creu del Ribalta, amenaça amb denunciar a Marco per prevaricació

L'equip de Govern podria tindre ja elaborat el projecte per a modificar la zona del parc on es troba la Creu

509

E.M./ActualitatDiària

L’equip de Govern de l’Ajuntament de Castelló es troba davant la possibilitat de veure’s immers en una nova querella judicial (i ja van unes quantes), aquesta vegada, contra l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco per prevaricació.

Açò és, almenys, a allò que estarien disposats a dur a terme els integrants de la Plataforma en defensa de la Creu del Ribalta si, com s’ha filtrat a algun mitjà de comunicació, l’equip de govern tinguera ja elaborat el projecte per a modificar la zona del parc on es troba la Creu, amb ànim de retirar aquest símbol religiós del seu emplaçament actual.

Les posicions a favor o en contra de la Creu del Ribalta no és nova, però si que és cert que s’ha activat durant aquesta legislatura, perquè és un dels punts arreplegats en el Pacte del Grau que dóna suport al govern en minoria conformat per PSOE i Compromís.

La retirada de la Creu del Ribalta ha passat pro tot tipus d’afirmacions i polèmiques i, fins i tot, per un ple de l’Ajuntament, en el qual els defensors de la Creu van arribar a mostrar-se indignats (i fins i tot a abandonar el ple), després d’escoltar que es tractava d’un símbol franquista que retia homenatge a les forces Franquistes i humiliava a les víctimes de la dictadura. Segons els defensors de la Creu, no es tracta d’un símbol franquista, sinó d’un símbol religiós, el simbolisme del qual ha canviat al llarg dels anys de democràcia per a constituir-se en un símbol per a tots els caiguts, per una i una altra part. Però, sobretot, es reafirmen, en un símbol religiós respectat pels seguidors de la religió catòlica. Per a ells, la retirada de la Creu, és un símbol de la ‘cristianofòbia’ que caracteritza a l’actual equip de Govern.

Amb la finalitat de complir aquest punt del Pacte del Grau, l’equip de Govern, des de Cultura, arribe a demanar informació a la comissió d’experts de la Memòria Històrica. El problema és que el missatge remès a l’Ajuntament no diu que si ni que no. Realitza un repàs per la història de la Creu, al·ludeix que, encara que es va canviar la simbologia de la Creu… en dates assenyalades és el punt de reunió de certes persones d’ideologia franquista… per a assenyalar finalment, que no es pot considerar un element patrimonial de la ciutat, i que la decisió de derrocar-la o no, quedaria en mans de la decisió municipal.

Açò si, amb el beneplàcit de Cultura, ja que el parc Ribalta, en el seu conjunt està emparat com Bé d’Interès Cultural. Siga com siga, ja fa mesos es va anunciar l’elaboració d’un projecte arbori per a modificar aquesta part del Parc… Ara sembla que aqueix projecte és alguna cosa mes que una intenció. Encara que no hi ha dates ni decisions preses, la publicació dels plànols i intencions, ha portat a la Plataforma a posicionar-se amb un comunicat, en el qual manifesten la seua intenció, fins i tot, de denunciar per prevaricació a l’alcaldessa.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací