La plantilla dels Columbretes manté la convocatòria de vaga indefinida a partir del 3 d’agost

302

Actualitat Diària

L’acte de conciliació entre l’empresa Tragsatec i els treballadors de la reserva marina dels Columbretes (Castelló) va acabar divendres passat sense acord, obligant la plantilla a iniciar una vaga indefinida des del pròxim 3 d’agost.

La plantilla de guardes exigeix a Tragsatec millores en la jornada laboral, la revisió els contractes d’aquests treballadors, que en alguns casos porten més d’una dècada prestant els seus serveis en l’arxipèlag, i el reconeixement de la categoria professional d’aquests.

Els guardes asseguren que no saben quin impacte tindrà aquesta vaga en les activitats i funcions que exerceixen a les illes, com tampoc en l’ecosistema d’aquestes. En aquest sentit i fins avui, el Ministeri encara no ha informat dels serveis mínims que es fixaran durant els dies de protesta.

Entre les funcions que han d’exercir els seus professionals en aquesta zona especialment protegida està el control del trànsit marítim (amb atenció a l’emissora des de les 8 del matí fins a les 10 de la nit), l’ús de les boies, el suport a campanyes científiques i el manteniment general de les instal·lacions de l’arxipèlag.

Els treballadors han trobat un important suport sindical i dissabte que ve 3 d’agost, dia d’inici de la vaga indefinida, se celebrarà en la Pineda del Grau de Castelló un acte de suport als guardes dels Columbretes, com a mostra de solidaritat amb ells de cara a les jornades de lluita a les quals hauran d’enfrontar-se.

Des de CGT subratllen les especials característiques que té aquest tipus d’ocupacions per a les persones que han de guanyar-se la vida desenvolupant-lo i la importància que té, des de la societat, el suport a treballadors en aquestes circumstàncies.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací