‘La Manada’ és condemnada per violació en lloc d’abús sexual i s’eleva la pena de presó a quinze anys

290

Actualitat Diària

En unes setmanes es compliran tres anys de la violació de ‘La Manada’ a una jove en les festes de Sant Fermín a Pamplona i avui el Tribunal Suprem ha tombat la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Navarra, en la qual se’ls condemnava a nou anys de presó per abús sexual i no violació. Aquesta sentència va generar una gran protesta social exigint justícia per a la víctima.

El Suprem ha pres la decisió després d’escoltar a l’acusació popular que sí ha defensat que va haver-hi violència en l’agressió i també a la defensa dels cinc amics. Finalment s’ha dictat que va haver-hi un delicte continuat de violació, amb l’agreujant de tracte vexatori i actuació conjunta.

Les condemnes s’acosten al que demanava l’acusació i l’advocat dels acusats ha assegurat que el judici no ha estat just, per la gran pressió mediàtica i social i ha qüestionat la versió de la víctima, ja que segons ell, no va haver-hi un ’no’ en cap moment per part d’ella.

Ja s’ha dictat l’ordre de detenció i ja estan arrestats

L’Assemblea 8M Castelló ha convocat avui una concentració en solidaritat amb la víctima amb motiu de la resolució del cas sota el lema ‘No és abús, és violació’ a les 19.00 en la Plaça Maria Agustina de Castelló de la Plana.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací