La jutge cita a declarar a 11 exconsellers de l’Aeroport de Castelló pels patrocinis a Álex Debón

196
La magistrada aprecia indicis de prevaricació i malversació de fons en la seva actuació entre els anys 2009 i 2011

Actualitat Diària

La titular del Jutjat d’Instrucció número 3 de Castelló ha citat a declarar com investigats per delictes de prevaricació i malversació a onze antics membres del Consell d’Administració de l’Aeroport de Castelló (Aerocas) en relació a la signatura de patrocinis a favor d’una empresa del pilot de motos Álex Debón.

En aquesta causa, oberta en 2016 a partir d’una denúncia interposada pel Ministeri Fiscal, ja figuraven com investigats el propi pilot i el que fora president de la Diputació de Castelló i de la pròpia Aerocas, Carlos Fabra, per un delicte de suborn.

El jutjat investiga els diners rebuts per la mercantil de Debón en concepte de patrocini i publicitat per part de l’Aeroport de Castelló entre els anys 2009 i 2011, així com si aquests contractes van tenir com a contrapartida el pagament de comissions.

Gerardo Camps, Vicente Rambla i altres ex Alts Càrrecs del Consell

La magistrada ha citat ara a declarar, a petició del Ministeri Fiscal, a altres onze persones que formaven part del Consell d’Administració de Aerocas en aquest període. Entre elles figuren els exconsellers Gerardo Camps i Vicente Rambla, al costat d’altres ex alts càrrecs del Govern autonòmic.

En el cas de Gerardo Camps, la seva compareixença davant l’és totalment voluntària, donada la seva condició d’aforat com a diputat nacional en el Congrés. La magistrada li ha ofert personar-se i prestar declaració o presentar al·legacions per escrit en llaures a l’exercici del seu dret a la defensa, una possibilitat que recull a aquest efecte per als aforats l’article 118 bis de la Llei d’Enjudiciament Criminal.

De fet, l’anterior instructor va arribar a remetre l’any passat una exposició raonada al Tribunal Suprem perquè aquest òrgan es pronunciés sobre la seva possible competència en la causa. No obstant això, l’alt tribunal va rebutjar aquesta competència al no trobar indicis de suborn en l’actuació del diputat del Congrés i va ordenar al jutjat que prosseguís amb la recerca. Ara, aquests indicis de criminalitat respecte a l’aforat i els altre deu exconsellers de Aerocas citats es refereixen a possibles delictes de malversació i prevaricació.

La provisió dictada recentment per la titular del Jutjat d’Instrucció 3 de Castelló estableix un calendari per a les declaracions dels onze nous investigats que abasta diferents dates entre el 22 de febrer i el 22 de març d’aquest any. No obstant això, aquest calendari podria sofrir modificacions davant els problemes d’agenda d’alguns advocats.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací