La I Fira de l’Associasonisme de Borriana tindrà lloc el 8 de juny

362

Actualitat Diària

L’associacionisme i l’activitat dels col·lectius que a nivell cultural, esportiu, social o econòmic treballen a Borriana ha crescut exponencialment durant els últims tres anys a la ciutat de Borriana, i l’anunci que les regidories de Cultura i Participació Ciutadana han fet de cara al pròxim mes de juny no fa més que confirmar aqueixa tendència de creixement de l’associacionisme en la capital de la Plana Baixa. Es tracta de la I Fira de l’Associacionisme i la Cultura que la Plaça de la Mercè i el carrer Sant Pere Pasqual acolliran el pròxim 8 de juny i en la qual prendran parteix desenes d’associacions i col·lectius de la ciutat. I tal com han explicat tant el regidor de Cultura, Vicent Granel, com la de Participació Ciutadana, Maribel Martínez, “es tracta de continuar teixint aqueixes xarxes municipals que permeten treballar de forma molt més coordinada, cooperativa i, d’aquesta manera, optimitzar les labors que a nivell social, esportiu o cultural realitzen diferents col·lectius de la ciutat, amb l’objectiu d’oferir-los un espai on interactuar, i al seu torn, que puguen mostrar-se al conjunt de la ciutadania”.

Així, serà el dia 8 de juliol quan cadascuna de les associacions participants disposen d’un estand en la plaça de la Mercè i el carrer Sant Pere Pasqual per a donar-se a conèixer encara més si cap als veïns i veïnes de la ciutat, en una Fira que compta a més amb una programació completa d’activitats durant tota la jornada. A partir de les 11.00 del matí es donarà inici a la creació del Mural Participatiu i Col·lectiu en el qual es convida a participar a qualsevol xiquet o xiqueta major d’un any. Mentre a pocs metres, en el Jardí Arqueològic s’oferirà una actuació de l’Orquestra de Guitarres, per a posteriorment continuar amb la programació que s’ha coordinat al costat del CMA Martí de Viciana i que comptarà amb un intercanvi amb l’escola de Música A.C La Roca de Vilafamés.

El matí es tancarà amb la cercavila que realitzarà la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Borriana i l’actuació de Piano en la mateixa plaça de la Mercè, al costat del Mercat. Ja per a la vesprada, i a partir de les 17.00 hores arribarà els combos del CMA i una nova cercavila de la Colla de Dolçainers i Tabaleters i la sessió de punxadiscos a càrrec de Soul Explosion.

A pocs metres també es desenvoluparà el taller de l’Associació de Gegants i Cabuts de Borriana i l’actuació del Cor del Conservatori Abel Mus. La completa programació es tancarà a partir de les 18.15 hores amb el taller del Grup de Danses l’Arenilla i les actuacions de Saxos de la CIAC i el CMARMV. Amb les exhibicions de Dansa Contemporània i Dansa Espanyola de l’alumnat del CMA Martí de Viciana i les actuacions finals de nou de la Batukada, el Cor Carnevale i l’Orquestra Abel Mus. Pel que respecta a estands informatius , aquestes seran les associacions i col·lectius que comptaran amb el seu espai en el qual oferiran tota la informació sobre cadascuna d’elles: Big Band Borriana, Creu Roja, Caritas, Afdem, Di-capacitat. Federació Taurina de Borriana, Patetes, grupament Escorta de Borriana, Centre Juvenil Porta Oberta, Fedmarbur, Amor en Acció, Projecte Ces, Associació Feminista, Casal Popular, a més de les animacions per a xiquets i xiquetes que durant tot el dia oferiran tant l’Agrupament Escolta de Borriana com el Centre Juvenil Porta Oberta

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací