La Guarderia Sant Vicent tanca, 14 xiquets seran resituats amb beca i els treballadors es queden en atur 

343

Ajuntament, Fundació Caixa Castelló i Diputació becaran als 14 xiquets afectats pel tancament 

No hi ha hagut alternativa. La Guarderia de Sant Vicent Ferrer ha tancat les seues portes definitivament, almenys com li l’ha conegut durant els últims anys. Ajuntament, Fundació Caixa Castelló i Diputació becaran als 14 xiquets afectats pel tancament de l’escola infantil, i els altres xiquets ja estan inserits en el sistema públic educatiu. Els contractats del centre es queden sense aqueix lloc de treball. La Fundació ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament i la Diputació.
EM/Actualitat Diària
No hi ha molt a dir. Dijous passat es produïa la reunió amb els responsables de la Fundació Caixa Castelló, a la qual pertanyen també com a patrons l’Ajuntament i la Diputació de Castelló. I no hi ha hagut tornada arrere, però si col·laboració entre les tres entitats perquè cap dels 14 xiquets que rebien assistència social puguen ser resituats en altres centres, amb una beca que sufragaran les tres entitats.
Gens sobre els treballadors.
Sobre les raons de la Fundació per al tancament, gens o quasi res més del que es pressuposa, que no hi ha fons per a mantenir la guarderia.
Tot el que s’ha fet arribar als mitjans de comunicació ha sigut el següent comunicat conjunt:
“La Junta del Patronat de la Fundació Caixa Castelló, reunida aquesta vesprada, ha acordat que la Diputació de Castelló, la Fundació Caixa Castelló i l’Ajuntament de Castelló assumisquen a parts iguals, en un percentatge del 33% cadascun, el cost de becar als 14 xiquets afectats pel tancament del Centre d’Educació infantil Sant Vicent Ferrer.
Cal tenir en compte que la resta d’alumnes del centre s’incorporaran al sistema públic d’escolarització amb normalitat en el curs 2018/2019.
Amb aquest compromís per part de les tres institucions es dóna solució a totes les famílies castellonenques que s’havien vist afectades per aquesta situació. Així, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha assegurat que “el compromís de l’Ajuntament des del minut zero ha sigut treballar per oferir una eixida que beneficie a aquestes famílies i amb l’acord adoptat entre les tres institucions es permetrà escolaritzar als menors afectats en les guarderies que cada família trie”.
Per la seua banda, el president de la Diputació, Javier Moliner, ha assenyalat que “des del Govern Provincial treballem per la igualtat d’oportunitats entre tots els castellonencs i estem al costat dels quals més ens necessiten. Amb la suma d’esforços de les tres institucions farem possible que les vides d’aquests xiquets i les dels seus pares caminen cap a un futur amb millors possibilitats i oportunitats”.

Ja, finalment, l’actual president en funcions de la Fundació Caixa Castelló, ha volgut mostrar la seua satisfacció per l’acord unànime adoptat perquè cap xiquet i xiqueta del programa d’assistència de la guarderia Sant Vicent Ferrer quede en desemparament. Al mateix temps, ha expressat el seu agraïment tant a l’Ajuntament de Castelló com a la Diputació Provincial pel suport prestat”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací