La guarderia de Sant Vicent Ferrer tanca matí sense conèixer com serà el seu futur ni l’acord municipal

817

L’alcaldessa va informar en l’últim ple que hi havia un acord sobre la taula que no ha sigut informat les parts

La guarderia Sant Vicent Ferrer, de la Fundació Caixa Castelló, que gestiona Càrites, tanca demà les seues portes. Malgrat que l’alcaldessa va informar que hi havia un acord sobre la taula, ni Càrites ni les treballadores diuen conèixer aquesta ‘solució de continuïtat’. La portaveu del grup Municipal Popular, Begoña Carrasco, ha visitat el centre, on afirmen que ningú els ha informat si hi haurà o no continuïtat. Tots ells esperen a la reunió que el dimecres haurà d’aclarir les coses.

EM/Actualitat Diària

La guarderia Sant Vicent Ferrer, de la Fundació Caixa Castelló, prepara el tancament del curs i, possiblement, de la seua història com a centre destinat a acollir a xiquets procedents de famílies en risc d’exclusió.

Demà, 31 de juliol és l’últim dia. Sobre la taula, està la comunicació de l’alcaldessa, Amparo Marco, realitzada als portaveus municipals en l’últim ple municipal, en la qual va indicar que s’havien mantingut reunions que garantien la continuïtat del centre, almenys durant el curs 2018-2019.

Segons va manifestar Amparo Marco, encara que l’oficialitat d’aquest anunci estava pendent d’una reunió convocada per al dimecres, l’Ajuntament i la Diputació, com a membres del patronat de la Fundació, estaven d’acord amb aqueixa prolongació del servei, per a la qual també es comptaria amb la col·laboració de Conselleria.

No obstant açò, i segons ha manifestat la portaveu del Grup municipal Popular, Begoña Carrasco, al dia d’avui ni Càrites, que gestiona l’entitat, ni les treballadores del centre, són coneixedores d’aqueixa solució d’urgència.

Així les coses, la portaveu del Grup Municipal Popular, Begoña Carrasco, s’ha reunit amb les treballadores, i reclama conèixer “amb llum i taquígrafs quins són els passos que s’han donat per part de l’Ajuntament de Castelló per a garantir la continuïtat en la prestació del servei de l’Escola Infantil Sant Vicent Ferrer de la Fundació Caixa Castelló”. “En l’últim ple, vam veure com l’alcaldessa es treia de la cistella la solució a l’amenaça de tancament de la guarderia, sense que per contra transcendira en cap moment la solució, més enllà d’un compromís que ara com ara solament sembla verbal”, continua Carrasco.

“Però no hi ha gens tancat ni definitiu. La realitat és que demà, 31 de juliol, venç el termini, i que la Fundació Caixa Castelló ha traslladat a Càrites la seua voluntat que no continue prestant el servei de guarderia a les 52 famílies que porten als seus fills al centre, moltes d’elles en risc d’exclusió social”, lamenta. “Ni Càrites, ni les treballadores ni les famílies desconeixen la solució per a salvar l’Escola Infantil Sant Vicent i que l’alcaldessa assegura que ha aconseguit”, afig.

Per aquest motiu. “volem conèixer quin és aqueix acord que garanteix la continuïtat en la prestació del servei el pròxim curs, tal com va anunciar l’alcaldessa de Castelló, els termes i clàusules de l’acord, el muntant econòmic de l’operació”. Manifestava Carrasco.

“I també volem saber si es va a salvar de l’acomiadament a les 7 treballadores que ara mateix té el centre, ja que elles no tenen tampoc cap dada sobre aquest tema. L’única cosa que saben és que demà pengen l’uniforme i es van a la seua casa”. Va apuntar

“Portem molts mesos alertant que açò anava a ocórrer. I la realitat és que demà venç el termini. Tots els passos que ha donat el bipartit en l’Ajuntament han sigut per la pressió que hem realitzat des del Grup Municipal Popular, però no han passat de mers anuncis i bones paraules. El temps s’esgota i les famílies i treballadors necessiten una solució, i els castellonencs tenen dret a saber com es van a gestionar els hipotètics fons municipals que es van a destinar a la prestació del servei”, afig Begoña Carrasco, qui confia que l’acord que s’aconseguisca siga “d’estabilitat i durada en el temps, no un pegat per a salvar ara l’expedient, per a tancar-ho definitivament uns mesos després”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací