La Generalitat destina prop de 8 milions d’euros a la modernització del Ports de la Comunitat

308

Actualitat Diària

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat la resolució de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, al costat de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, per la qual s’estableix l’inventari d’actuacions de modernització a realitzar els ports pesquers de la Generalitat.

Els treballs, que estan cofinançats en un 75% pel Fons Europeu Marítim i de Pesca (FEMP), tenen com a objectiu la millora de la qualitat, l’increment del control i la traçabilitat dels productes desembarcats, augmentar l’eficiència energètica, contribuir a la protecció del medi ambient, i millorar les condicions de treball i la seguretat dels pescadors.

Les intervencions, que compten amb un pressupost del FEMP de 7,9 milions d’euros, suposa executar per primera vegada, un gran nombre de projectes que les confraries de pescadors i altres entitats del sector han reclamat a la Generalitat, en mancar les mateixes de la capacitat financera suficient per a escometre aquestes millores necessàries en les infraestructures de les quals són usuàries.

Dins de les diferents intervencions que poden escometre’s amb aquesta partida, s’inclouen millores en les infraestructures dels ports pesquers, les llotges, els llocs de desembarqui i els ancoratges o la construcció o modernització dels ancoratges, entre les quals es troben també les inversions en instal·lacions de recollida de residus i deixalles marines

D’acord amb l’inventari publicat, en els diferents ports de la Generalitat es durà a terme la instal·lació d’un punt net per a la recepció de residus. D’igual manera es realitzaran millores més àmplies en diverses instal·lacions marítimes de les tres províncies.

En concret, en quatre de la província d’Alacant (Xàbia, Calpe, Campello, Torrevella), tres de Castelló, (Vinaròs, Peníscola i Borriana) i en un de València (Cullera).

Per al director general d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Roger Llanes, “aquestes inversions suposen la primera experiència en aquest tipus de col·laboracions i ha permès un ús òptim dels fons europeus en instal·lacions adequades per al desenvolupament de les activitats pròpies de les confraries i pescadors en els molls i ports de la Generalitat”. Demostra, ha afegit Llanes, “l’aposta clara del Consell pel sector pesquer valencià”.

29 actuacions en vuit ports

Per part seva, el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo ha destacat, que la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, com a titular competent dels ports autonòmics, “detectarà les necessitats d’adequació de les infraestructures portuàries en els ports de competència autonòmica i proposarà les mesures a escometre. D’aquesta manera, en un primer moment -ha informat el director general- s’han previst 29 actuacions en vuit ports de la Generalitat”.

L’Administració prepararà els projectes necessaris per a dur a terme l’execució dels projectes que no hagin estat presentats per les organitzacions pesqueres i posarà a disposició els terrenys i les instal·lacions. Per a Domingo, el que es pretén en definitiva és modernitzar i adaptar els ports a les necessitats actuals aprofitant els fons FEMP. “Tot això amb l’estreta col·laboració dels representants del sector pesquer de la Comunitat”, ha conclòs.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací