La gastronomia castellonenca en Fitur amb el ‘arrocito de Castelló’ i la taronja com a elements centrals

1010

La capital de la Plana promou el cicloturisme amb sis rutes que sumen quasi 700 quilòmetres

Intensa jornada de promoció de Castelló en Fitur, en el qual la gastronomia o les activitats alternatives de turisme i oci han protagonitzat l’aparador de la capital de la plana. De la mà de Miguel Barrera, ‘El arrocito de Castelló’ ha sigut la joia gastronòmica de la jornada i la taronja com a element de la zona, mentre que els 700 quilòmetres de rutes cicle turístiques han promocionat l’altre turisme alternatiu i sostenible,

Actualitat Diària

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha encarregat als mestres cuiners castellonencs Miguel Barrera i als integrats en l’associació 8 xefs/8plats una proposta gastronòmica basada en la taronja per a posar en valor els cítrics de la nostra terra.

Marco ha ressaltat que “la taronja és alguna cosa molt nostre i tenim l’obligació de defensar-la i preservar-la dels atacs que la posen en perill, i una forma de donar-la suport des de les administracions públiques és posant iniciatives en marxa com la que he demanat als magnífics cuiners que estan promocionant per al món sencer la nostra cuina en aquesta fira internacional de turisme”.

L’alcaldessa ha realitzat aquest anunci després del *showcooking protagonitzat en la plaça central de la Comunitat Valenciana en Fitur per Miguel *Barrera, xef Michelín i imatge gastronòmica de la ciutat, i que ha tingut el ‘Arrocito de Castelló’ com a plat estrela de la jornada.

Marco s’ha mostrat convençuda que “la gastronomia i els productes de Castelló són garantia de qualitat, sabor i sensacions pel que continuarem treballant per difondre la nostra cuina i per convertir-nos en un referent en el turisme gastronòmic”.

En aquest sentit, la regidora de Turisme, Patrícia Porta, ha donat a conéixer que la segona edició del Concurs Internacional Arrocito de Castelló “tindrà lloc el pròxim 13 de maig, un esdeveniment que ve precedit pel gran èxit de la primera convocatòria i que pretén consolidar la marca ‘Castelló Gastronòmic’ com a reclam turístic i garantia de qualitat”.

Castelló promou el cicloturisme amb sis rutes que sumen quasi 700 quilòmetres

La regidora Patrícia Porta ha defensat l’aposta per un turisme alternatiu que permeta desestacionalitzar l’oferta. De Castelló al Maestrat, a la Serra de Espadán, a l’Alt Mijares o al mític Mes de la Costa. El Patronat Municipal de Turisme ha presentat hui en Fitur l’oferta de cicloturisme amb les sis rutes que tenen com a punt de partida la ciutat de Castelló. La presidenta del Patronat i regidora de Turisme, Patrícia Porta, ha convidat “a pujar-se a la bicicleta i descobrir una destinació ideal per a gaudir del ciclisme com és la província, amb Castelló ciutat com a punt de partida”.

Porta ha presentat la iniciativa al costat del director comercial de Tuserco, José Antonio Contreras, i ha destacat aquesta alternativa per a captar a un turisme aficionat a la bicicleta des de la qual gaudir de tres valors bàsics per a una bona destinació de cicloturisme: l’entorn i els seus paisatges, la climatologia i l’hospitalitat. En aquest sentit, la presidenta del Patronat Municipal de Turisme ha reiterat la importància de “apostar per nous nínxols de mercat i atraure perfils de turistes alternatius que permeten desestacionalitzar l’oferta”. Tots els recorreguts estan publicats en la pàgina web de Castelló Turisme (www.castellonturismo.com) en l’apartat de recomanacions sobre què fer a Castelló.

RUTA 1 Castelló-Desert de les Palmes-Castelló

Esta ruta de 75 permite pedalear tanto por montaña como por la costa castellonense y adentrarse en el parque natural del Desert de les Palmes.

RUTA 2 Castelló-Puerto de Costur-Atzeneta-Castelló

Un recorrido de 93 kilómetros que tras dejar atrás l’Alcora, permite empezar un bonito ascenso de montaña hasta Costur. Llegado a esta localidad, se pone rumbo a Les Useres y sus impresionantes barrancos, montañas y fuentes. Siguiendo se llega a Atzeneta, en el valle de las estribaciones de los montes de Penyagolosa. La última parada es en lo alto de la Coma, dos duros repechos que permiten, si el día es bueno, contemplar las Islas Columbretes.

RUTA 3 Castelló-Puerto de Aín-Eslida-Puerto Marianet-Castelló

Una de las rutas más frecuentadas por cicloturistas en la provincia de Castelló y que transcurre por la Sierra de Espadán. Tras dejar atrás la localidad de Onda, se empieza el ascenso hasta Eslida pasando por varios pueblos como Veo o Aín que aún conservan su estructura medieval. 101 kilómetros.

RUTA 4 Castelló-Puerto Remolcador-Castelló

Al poco de iniciar la ruta se bordea el embalse del Sitjar. La primera parte del recorrido se adentra hacia el interior donde la marcha transcurre entre montañas y pinos. Al Puerto del Remolcador se sube por su parte más corta y favorable. Un recorrido circular de 111 kilómetros con salida y llegada a Castelló ciudad.

RUTA 5 Castelló-Cascalls-Pinar- Jinquer-Nevera-Castelló

138 kilómetros que conectan Castelló con la Sierra de Espadán y el Alto Mijares. Salida hacia el municipio de Torralba del Pinar, situado en la zona norte de la Sierra de Espadán. Luego, una vez en Ayódar, se puede ver cómo el paisaje cambia significativamente y los bosques de pinos copan todas las vistas. A destacar el trayecto entre Torralba y Matet, la parte más bonita del recorrido ya que transcurre bajo pinares y por una estrecha y casi desierta carretera.

RUTA 6 Castelló-Mas de la Costa

Ruta estrella que recrea una de las etapas de la Vuelta Ciclista a España en su edición de 2016 con final en el Mas de la Costa, puerto de primera categoría. Esta es la única de las seis rutas que no regresa a la ciudad tras recorrer 176 kilómetros y superar un desnivel positivo de 3.550 metros. Una ruta que transcurre por algunos de los parajes más impresionantes de la provincia y finaliza a los pies del Penyagolosa.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací