La Fira Cersaie, espai d’encontre entre les principals entitats de frites i esmalts d’Espanya i Itàlia

675

Actualitat Diària

El President de ANFFECC, Joaquín Font de Mora i Manuel Breva, recentment nomenat Secretari General de l’Associació de fabricants de Frites, Esmalts i Colors Ceràmics, s’han reunit en Cersaie amb el president de l’associació homòloga italiana -Ceramicolor-, Claudio Casolari i el seu Secretari General, Giuseppe Abello. Com ja és habitual, en les seues trobades tracten dels temes més rellevants que preocupen totes dues indústries, amb la finalitat d’arribar a punts de col·laboració.

Així, des d’Espanya s’ha comentat l’aposta de la indústria entorn del tema energètic, amb la sol·licitud de la revisió de les tarifes i peatges del gas per part de diversos sectors, units en la iniciativa de GasINDUSTRIAL. Cal recordar que els costos energètics a Espanya són més alts que en la resta d’Europa i la indústria ha reivindicat aquest tema també davant el President de la Generalitat, Ximo Puig, i el Conseller d’Economia Sostenible, en la seua recent visita a la Fera di Bologna dimarts passat.

Un altre dels temes que s’ha comentat és la normativa mediambiental. Tant ANFFECC com Ceramicolor han posat de manifest que en tots dos països es compleix la normativa regional, nacional i europea, tant mediambiental com d’una altra índole, cosa que no sempre se segueix en països competidors d’altres àrees del món. Així, Joaquín Font de Mora indica: “Espanya i Itàlia estan compromesos amb la defensa mediambiental, i això suposa uns costos que no sempre s’assumeixen fora d’Europa, amb el desavantatge competitiu que això implica no solament en termes de rendibilitat, sinó també de protecció mediambiental en un entorn global”. Al fil d’això, s’han tractat temes com la normativa per a la Sílice Cristal·lina, el Diòxid de Titani, els BREFS o les exigències del REACH perquè, com explica Manuel Breva, Secretari General de ANFFECC, “cal detallar les característiques específiques de la nostra indústria perquè queden correctament reflectides i siguen tingudes en compte a l’hora d’elaborar o traslladar nova normativa. Per a això estem treballant en molts vessants, reunint-nos amb les autoritats per a exposar la nostra problemàtica i elaborant estudis, com els que s’estan realitzant de cara als documents BREF, que determinen les millors tècniques disponibles a nivell europeu, i sobre els quals després es basa la normativa de la UE i la seua posterior trasposició als països membres”.

Des d’Itàlia al seu torn han comentat la posada en marxa d’un programa formatiu, desenvolupat juntament amb algunes universitats enfocat al management i les habilitats directives, per a potenciar la professionalització i el desenvolupament de certes competències en els llocs de comandament, i han donat suport a les iniciatives energètiques i mediambientals que s’estan desenvolupant des de ANFFECC, doncs en tractar-se de normativa europea, en la seua major part també els afecta de forma directa.

Quant a reflexions sobre la fira, el president Font de Mora comenta: “El balanç de Cersaie fins al moment és positiu. Les expectatives quant a visites s’han complit, hi ha hagut una afluència important de públic i això pot afavorir el repunt de les vendes en l’últim trimestre de l’any. Hi ha moviment i crec que els nostres clients azulejeros estan també satisfets”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací