La Diputació de Castelló activa les depuradores de Xodos i Barraques com a part de la seu programa ‘Repoblem’

El cost de manteniment de les instal·lacions de depuració durant el 2017 va suposar una inversió de 5,5 milions d'euros

1128

ActualitatDiària

La Diputació ha activat ja la depuradora de Xodos i farà el propi amb la de Barraques a mitjan mes de juny d’acord al seu compromís amb millorar la qualitat de vida i els serveis dels municipis xicotets de la província per a generar noves oportunitats i frenar la seua despoblació a través del seu programa #Repoblem. Amb aquestes dues noves instal·lacions en les quals ha invertit un total de 520.000 euros, el Govern Provincial atendrà ja a 96 municipis dels 116 que hi ha de menys de 5.000 habitants amb una inversió anual de 5,5 milions d’euros.

El diputat del Cicle Integral de l’Aigua, Juan Bautista Juan, ha posat en valor aquestes actuacions que “entren en la part menys visible de la Diputació, però més útil al mateix temps. Perquè a pesar que són obres que no són vistoses, són molt necessàries per a seguir millorant tant la qualitat de vida dels pobles com la seua convivència amb el mitjà natural que els envolta, doncs minimitzen l’impacte dels pobles en el medi ambient”.

Concretament, la nova estació depuradora de Xodos ha suposat una inversió provincial de 258.502 euros i està dissenyada per a atendre la depuració d’una població equivalent a 360 habitants.

Quant a la depuradora de Barraques, la Diputació ha invertit 261.492 euros i està dissenyada per a poder depurar un cabal equivalent al de 400 habitants de població.
Balanç de 2017 en 93 municipis.

El balanç d’activitat de les instal·lacions de depuració durant 2017 dóna bona mostra del bon funcionament d’aquestes instal·lacions a favor dels municipis. Així, 93 nuclis de població menors de 5.000 habitants es van beneficiar del complet tractament de les seues aigües residuals que van ser retornades als llits receptors en condicions adequades amb el consegüent benefici mediambiental per a la província. Va suposar donar servei a més de 72.500 habitants i depurar un cabal total de 6,080,000 litres.

Conseqüència d’aquesta depuració es van produir 4.700 tones de fang amb una qualitats agronómicas excepcionals i que es van aplicar al 100% en agricultura com a fertilitzant en més de 1248 hectàrees.

El cost de manteniment de les instal·lacions de depuració durant el 2017 va suposar per a la Diputació una inversió de 5,5 milions d’euros.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací