La creació d’un nou espai en l’Aeroport de Castelló atendrà el creixement de l’aviació general

346

Actualitat Diària

La societat pública Aerocas ha acordat la realització d’una actuació encaminada a atendre les noves necessitats derivades del creixement de l’aviació general en les instal·lacions, una activitat complementària al trànsit comercial.

El director general de Aerocas, Joan Serafí Bernat, ha explicat que, d’una banda, es reubicaran els dos dipòsits de combustible, amb el doble objectiu d’augmentar la seva capacitat i d’alliberar espai en la zona d’estacionament d’avionetes. Per a això, es construiran dues bases de formigó on s’emplaçaran els nous serveis de proveïment de carburant.

D’altra banda, es realitzarà una reorganització d’espais en la part nord-est de la plataforma, a través d’un repintado de la senyalització.

Amb aquesta actuació, la zona destinada a l’aviació general passarà a disposar d’una superfície de 18.350 metres quadrats, delimitant-se 46 places d’estacionament d’avionetes i tres carrers d’accés. La inversió prevista ascendeix a 122.843 euros.

El director de Aerocas ha assenyalat que el projecte “dóna resposta al notable desenvolupo que està tenint l’aviació general en l’aeroport de Castelló, que porta aparellada la creació de llocs de treball qualificats”.

Joan Serafí Bernat ha recordat que ja ha obert una base l’escola de pilots Panamedia i que a la fi d’agost s’incorpora a l’aeroport una segona acadèmia de vol, la britànica Skyborne.

Nou acord

A més, segons ha avançat Bernat, s’acaba de tancar un acord amb l’escola de pilots Airpull Aviation, basada en Requena, per a la realització de pràctiques de vol en l’aeroport de Castelló.

A això cal afegir que, en la zona de la plataforma destinada a l’aviació general, també operen l’empresa que presta el servei de aerotaxi, Euroairlines, i els avions adscrits al servei d’extinció d’incendis de la Generalitat.

El director general de Aerocas ha destacat que el creixement de l’aviació general, unit al desenvolupament del trànsit comercial amb les rutes regulars, “estan generant un notable increment en l’activitat de l’aeroport”. Prova d’això és que, en el primer semestre del present any, s’han registrat 2.338 moviments d’aeronaus enfront dels 806 del mateix període de 2018, “la qual cosa suposa pràcticament triplicar les xifres”, ha assenyalat Bernat.

El director de Aerocas ha subratllat que el desenvolupament de l’aviació general “és una de les apostes del Pla Estratègic de l’aeroport, un document que advoca per diversificar l’activitat de la insfraestructura, mantenint el trànsit comercial de passatgers com a eix principal”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací