La Comunitat Valenciana lidera l’ocupació a Espanya, que pateix una desaceleració entre juliol i setembre

307

Actualitat Diària

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les dades de l‘Enquesta de Població Activa (EPA) relatius al tercer trimestre de l’any 2019, fetes públiques per l’Institut Nacional d’Estadística. Nomdedéu ha destacat que “les dades revelen que 8.300 persones han abandonat l’atur en la Comunitat”.

Nomdedéu ha destacat que les dades indiquen que l’evolució de l’atur és més favorable en la Comunitat que en resta de l’Estat, on es percep una evident desacceleració.

El responsable d’Ocupació ha detallat que les dades de l’Institut Nacional d’Estadística reflecteixen una baixada del -2,38% en les persones desocupades, superior a la mitjana registrada en l’Estat (-0,5%) i que millora la xifra de l’any passat en el mateix trimestre (-2,38% vs. -2,20%).

“De fet -ha assenyalat Nomdedéu- som la quarta Comunitat on més ha baixat l’atur en termes absoluts”. En termes anuals, la disminució a la Comunitat Valenciana és del -8,64% (-32.100 persones) i situa la taxa d’atur en el 13,9% (un nou mínim des de la crisi de 2007-2008).

De la mateixa manera, el director general de Labora ha destacat l’augment de les persones assalariades amb contracte indefinit (+9.200) i la baixada de temporals (-13.200), així com la bona evolució en el sector de la indústria (+19.200).

Malgrat les bones dades, el responsable de Labora ha “lamentat, de nou, l’enorme diferència entre l’evolució de l’atur segons gènere”. Així, quasi tota la reducció s’ha produït entre els homes (-7.900 versus dones -400). Nomdedéu ha apuntat al fet que aquest fet es deu al fet que el descens està “possiblement vinculat amb la masculinització del sector industrial i agrícola, que són els que més ocupació han creat aquest mes”.

“La persistència de la bretxa de gènere o l’encara elevadíssim nombre de contractes temporals, ens continuen preocupant i molt”, ha assenyalat. En aquest sentit, des de la Secretaria Autonòmica de Treball i des del Servei Valencià d’Ocupació “estem compromesos en impulsar mesures i noves accions per a millorar, sobretot en qualitat (estabilitat, conciliació, jornades més compactes etc.), els llocs de treball a la Comunitat Valenciana”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací