La Comunitat lidera l’activitat immobiliària per població a Espanya en el segon semestre de 2019

320

Actualitat Diària

La Comunitat Valenciana continua liderant l’activitat immobiliària per població a Espanya. Durant el segon trimestre de 2019 va inscriure 3,94 compravendes d’habitatges per cada mil habitants, quota que supera notablement la mitjana nacional, fixada en 2,78. Per darrere de la valenciana apareixen altres comunitats com Balears (3,09) o Andalusia (3,08). En aquest apartat, Alacant va tornar a liderar una vegada més la classificació provincial (5,13 operacions per mil habitants), mentre Castelló apareix en quart lloc (4,07).

Tercera en termes absoluts

Amb un total de 19.495 compravendes d’habitatges registrats durant el segon trimestre, de les quals 2.604 corresponen a habitatge nou i 16.891 a habitatge usat, la regió valenciana es va situar com a tercera autonomia en nombre de compravendes totals després d’Andalusia i Catalunya, superant fins i tot a Madrid. Els números llancen una pujada del 0’56% respecte al trimestre anterior (només cinc comunitats autònomes obtenen increments) i una quota de mercat nacional del 15%. En aquest temps, Alacant va ser la tercera província espanyola en nombre d’operacions registrades, amb 9.473, mentre València ocupa ja el quart lloc amb 7.701.

En habitatge usat, la Comunitat va obtenir el tercer lloc de la classificació autonòmica, registrant al seu torn el segon major pes relatiu (86,64%), mentre en habitatge nou ocupa la quarta posició amb 2.604 operacions de compravenda, per darrere d’Andalusia, Madrid i Catalunya.

En tota Espanya s’han comptabilitzat en el segon trimestre 130.088 compravendes, la qual cosa llança un descens del 2,8%. Així i tot, en quatre dels últims cinc trimestres s’han superat les 130.000 operacions, alguna cosa que no ocorria des de 2008. Totes aquestes dades s’han donat a conèixer avui a Madrid pel Col·legi de Registradors de la Propietat.

Alacant lidera la demanda estrangera

La Comunitat Valenciana va ser la tercera regió espanyola amb major pes d’estrangers en adquisició d’habitatges (26,3%), després de Balears i molt prop de Canàries (26,5%). Amb la mitjana nacional situada en 12,46% (lleugerament superior al trimestre anterior), el percentatge valencià va doblegar la mitjana nacional. En això va tenir molt a veure Alacant, on el 41,8% de les operacions de compravenda va tenir com a protagonista a ciutadans estrangers, superant fins i tot el resultat del trimestre anterior. La província alacantina va liderar el rànquing provincial espanyol, seguida a molta distància per Tenerife (28,9%), Màlaga (27,9%) i Balears (27,5%).

En el conjunt del territori espanyol, els estrangers que més habitatges van adquirir van ser els britànics (menor quantia de la sèrie històrica), francesos, alemanys, marroquins i romanesos

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací