La Comunitat Valenciana líder en generació d’ocupació durant el període de rebaixes

699

Castelló, per part seua, signarà 830 contractes durant aquesta campanya comercial

Per autonomies, Catalunya se situa al capdavant de les previsions, ja que crearà 23.070 nous llocs de treball. Després d’ella, la Comunitat de Madrid i la Comunitat Valenciana seran les que generen més ocupació, amb 16.480 i 16.300 contractes, respectivament. No obstant això, els majors increments en la contractació respecte a 2018 són els de Catalunya (9%), la Comunitat de Madrid (8%) i Castella i Lleó (8%). Per sectors, serà el gran consum, que engloba alta perfumeria, cosmètica, electrònica, botiga de joguets, alimentació, distribució, retail, imatge, so, logística, transport i la indústria tèxtil, entre altres, els que més ocupació generaran en aquestes dates. A més, les àrees lligades a l’atenció al client o força de vendes seran les grans beneficiades d’aquesta campanya.

Actualitat Diària

El Nadal arriba a la seua recta final i, amb ella, dóna començament el període de rebaixes d’hivern en la majoria de comunitats autònomes espanyoles. Es tracta d’un període vinculat fonamentalment al gran consum i que, any rere any, suposa la creació d’un important nombre de contractes. Adecco, líder mundial en la gestió dels recursos humans, preveu que aquestes rebaixes generen 122.900 contractes, la qual cosa suposa un 4,1% més que un any arrere . En l’autonomia valenciana se signaran 16.300 contractes, un 1% més que en 2018.

Un any més, seran els sectors vinculats al gran consum, com l’alta perfumeria, la cosmètica, l’electrònica, la botiga de joguets, l’alimentació, la distribució, el *retail, la imatge, el so, la logística, el transport i fins i tot l’hostaleria i la restauració els que més llocs de treball generen.

Quant al nombre de contractacions, atenció al client i força de vendes, seran les àrees que aglutinen més contractes. En concret, el perfil comercial –promotors, hostesses d’imatge, teleoperadors o dependents– serà el més buscat en aquesta pròxima campanya.
València, la quarta província amb més ocupació

A nivell provincial, Barcelona, amb 18.630, Madrid, amb 16.480 contractes, Murcia, amb 15.730, i València, amb 14.110, són les que més ocupació generaran en aquest període de rebaixes. En aquestes quatre províncies es crearan la meitat d’ocupacions d’aquesta campanya de contractació a Espanya, la qual cosa demostra la gran concentració territorial d’aquesta.

La següent província del rànquing (Sevilla amb 4.140 contractes) no aconsegueix els 5.000 ocupacions, és a dir, la contractació de rebaixes en ella no arriba a un terç del que aconsegueix a les províncies anteriorment citades.

En el costat oposat se situen Soria, Huesca, Badajoz, i Ciudad Real amb 110, 170, 170 i 180 contractes, respectivament. Alguna cosa per damunt d’elles es troben Càceres (amb 190 noves ocupacions), Ávila (amb 240) i Conca (amb 250).

La província de la Comunitat Valenciana que més ocupació crearà, a més de València, que és la quarta generadora d’ocupació a nivell nacional, és Alacant, amb 1.340 ocupacions. Castelló, per part seua, signarà 830 contractes per a la campanya de rebaixes.

No obstant això, atés l’increment que experimentaran les províncies en relació al passat any, el rànquing pateix certes modificacions. En aquest cas, són Àvila i Valladolid les que encapçalen la llista, amb un creixement del 15%.

En un 10% es queden les províncies de Salamanca, Palència, la Corunya, Almería, Jaén i Barcelona, en un 8%, Madrid i Alacant, i en un 7%, Sevilla i Tarragona.

A la Comunitat Valenciana, despunta l’increment d’Alacant, que creixerà un 8% interanual, 4 punts per damunt de la mitjana espanyola. Castelló creixerà a un ritme una mica més moderat, un 2% mentre que València, no experimentarà cap creixement respecte a l’any passat.
El sector del gran consum és el protagonista de les rebaixes

Cada any, la campanya nadalenca i les posteriors rebaixes de gener suposen un important repunt d’ocupació i és el sector de la distribució o gran consum i les àrees d’atenció al client o força de vendes en els quals es generen més llocs de treball. Sense oblidar, és clar, que la indústria auxiliar també es beneficia de l’augment del consum en aquestes dates.

La demanda de perfils en el sector gran consum -alta perfumeria i cosmètica, electrònica, botiga de joguets, imatge i so i la indústria tèxtil- es dispara i augmenten les ofertes per a aquells perfils vinculats a l’atenció al client i la força de vendes que, en alguns casos, poden arribar a incrementar-se entre un 50% i un 60% respecte a la resta de l’any.

Els ‘Reis Mags’ d’aquesta campanya tornen a ser els promotors, dependents i comercials, encara que en les pròximes setmanes també seran demandats hosters, animadors, teleoperadors i gestors del punt de venda.

La contractació d’aquests perfils suposa una inversió i major rendibilitat per a les empreses, ja que moltes d’elles desenvolupen campanyes especials i necessiten persones que els ajuden a augmentar les vendes, optimitzar la presència del producte, diferenciar-se de la competència i reforçar la seua imatge de marca especialment en els centres comercials i punts de venda més visibles.

La distribució i el retail també es porten bona part dels llocs de treball que es generen en aquesta època. Així, la seua demanda pot incrementar-se en més d’un 50% respecte a altres mesos de l’any. Dins d’aquest mateix sector la demanda de caixers, inventaristes, reposadors o mossos de magatzem també augmenta considerablement.

I si la distribució i el retail tiren del carro, la logística i el transport van de la mà, un sector que en rebaixes augmenta les seues previsions de contractació en un 20% (un 10% respecte a l’anterior campanya de rebaixes). Els llocs que més necessita cobrir aquest sector són mossos, preparadors de comandes amb radiofreqüència i carretillers.

Quines característiques demanden les empreses als candidats?

El caràcter proactiu és una de les característiques que més demanden les empreses a l’hora de buscar candidats per a la campanya de rebaixes. Es busca un treballador que tinga iniciativa per a complir els objectius en un període breu de temps i així multiplicar les vendes.

A més, durant aquest període de rebaixes, és necessari que l’empleat tinga una actitud comercial perquè es trasllade a tot el punt de venda i tindre capacitat per a abordar al client de forma ininterrompuda i així aconseguir al major nombre de consumidors possible.

També es valorarà l’experiència prèvia en un lloc similar o la realització d’algun curs de venda i tècniques comercials. L’especialització en sectors concrets com a electrònica, xicotet electrodomèstic, informàtica, telefonia o alimentació, es converteix en un plus d’ocupabilitat de cara a qui contracta.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací